La Selva inicia una campanya per a censar els animals de companyia

S'iniciarà el proper mes de juny

El Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa una nova campanya destinada a fomentar la identificació i els cens d’animals de companyia.  Després de l’èxit de l’edició anterior, que es va realitzar durant tot l’any en la majoria de poblacions selvatanes, des de l’ens comarcal s’ha vist amb molt bons ulls realitzar una segona campanya per tal de donar continuïtat a la tasca iniciada l’any passat i que va tenir una molt bona resposta per part dels propietaris dels animals de companyia de la comarca que encara no havien implantant el microxip a les seves mascotes.

Enguany, aquesta campanya s’iniciarà aquest mes de juny als municipis de Maçanet de la Selva, Riudarenes, Riudellots de la Selva i Sils. Amb tot, aquelles persones que ho desitgin i no siguin d’aquests municipis també s’hi podran acollir ja que  es oberta a tots els propietaris de gossos, gats i fures residents a la majoria de municipis de la comarca de la Selva ( podeu veure la llista de municipis adherits al CAAS.

En l’edició de l’any passat, la campanya que va posar en marxa el Consell Comarcal de la Selva va permetre la identificació i el registre censal d’un total de 2.000 mascotes. En l’edició d’aquest any la principal novetat és la col·laboració dels centres veterinaris locals.

Si bé és cert que la legislació catalana vigent en protecció d’animals estableix clarament l’obligatorietat d’identificar i censar els animals, actualment més d’un 70 per cent dels gossos i d’un 90 per cent dels gats no estan registrats. Els ajuntaments estan molt sensibilitzats amb aquest incompliment i tenen previst actuacions d’inspecció i l’obertura de sancions als propietaris que no identifiquin i donin d’alta les seves mascotes. Per aquest motiu, els ajuntaments de la comarca de la Selva i el Consell han posat en marxa novament una campanya per tal de donar el màxim de facilitats a tothom per regularitzar la situació.

A més d’aquests municipis, es previst que en els propers mesos també d’altres municipis s’organitzaran els darrers mesos d’aquest any, posteriorment, s’aniran fent a la resta de municipis.

El conseller de Sostenibilitat, Jesús Becerra, ha assegurat: “Les campanyes han tingut fins ara molt ben rebuda per part dels propietaris de les mascotes que, de forma excepcional, han pogut identificar la seva mascota gratuïtament i sense desplaçar-se del seu municipi.” En aquest sentit, Becerra ha volgut destacar l’elevat nombre d’animals que es varen regularitzar l’any passat

Aquesta iniciativa té per objectiu facilitar la identificació i el registre de les mascotes, actes que, tot i ser d'obligat compliment segons la Llei de protecció dels animals i les ordenances municipals, encara són desconeguts per bona part de la ciutadania. I és que, tal com ha recordat el mateix conseller de Sostenibilitat, cal tenir present que cada any el Servei Comarcal recull entre 600-700 gossos i un 70% d'ells no estant identificats i un 90% no estan registrats al cens municipal. Per això, cal continuar insistint en campanyes com les que s’estan duent a terme a les diverses poblacions de la Selva.