L'autòpsia certifica que la nena de 4 anys morta a la piscina de Ripoll es va ofegar

De moment als professors i monitors de la petita no se'ls acusa de cap delicte

Aquest dissabte al matí s'ha fet a l'Institut de Medicina Legal de Girona l'autòpsia de la nena de 4 anys que va morir ofegada en una piscina a Ripoll el divendres al migdia. L'informe confirma que la nena es va ofegar, ja que els metges han trobat una important quantitat d'aigua als pulmons de la petita. D'altra banda, els Mossos han pres declaració als cinc professors i quatre monitors que estaven a la piscina on es va produir la tragèdia.

Cap d'ells ha quedat acusat de cap delicte un cop han declarat davant els Mossos. Tot i això, la policia manté la investigació oberta per intentar saber què va passar. En total han declarat els cinc professors, els quatre socorristes, i d'altres usuaris que estaven al lloc dels fets, tots ells com a testimonis.

Aquest dissabte s'ha sabut el resultat de l'autòpsia practicada a la petita aquest dissabte. L'informe dels metges certifica que la nena va morir afogada. En l'anàlisi del cos, els metges han trobat molta aigua als pulmons de la menor, cosa que evidencia que es va negar.

El desgraciat fet va passar aquest divendres quan els monitors i professors van adonar-se que la nena no estava amb la resta del grup al vestuari un cop acabada l'activitat que estaven fent. Va ser aleshores quan van decidir tornar a la piscina i van veure que la menor estava surant a l'aigua de bocaterrosa.

Ni els docents ni la resta d'usuaris van assabentar-se del succés i, malgrat que els serveis d'emergència van intentar reanimar-la, no es va poder fer res per salvar la vida de la petita. Fins a la zona es va desplaçar un helicòpter medicalitzat acompanyat d'un equip del SEM, que només va poder confirmar la mort de la nena, malgrat van intentar reanimar-la durant uns minuts.

L'activitat que es duia a terme en el moment dels fets era habitual. De fet, la vintena de nens de P4 de l'escola Pirineus l'havien dut a terme en diverses ocasions. Després del tràgic fet, un grup de psicòlegs es va desplaçar a Ripoll per atendre la família de la nena, els companys i els professors i monitors que van quedar molt colpits.

L'Ajuntament de Campdevànol va decretar tres dies de dol oficial i les banderes, tant del consistori del poble on residia la criatura com de Ripoll, van onejar a mig pal. També es van suspendre els Jocs Esportius Escolars de Catalunya que s'havien de dur a terme aquest dissabte a la capital del Ripollès.