Tres detinguts a Lloret de Mar com a presumptes autors del robatori d’una bossa de mà

També van intentar furtar objectes de valor a una turista fent servir l’anomenat mètode de la taca

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 17 de maig a Lloret de Mar (Selva), dos homes de 39 i 45 anys i una dona de 32, de nacionalitats argentina i cubana i amb domicili a Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Una patrulla de paisà feia tasques de vigilància a la zona comercial de Lloret quan va veure un vehicle amb vidres foscos i amb tres persones a dins circulant de manera lenta. Els policies van interpretar que el cotxe feia moviments sospitosos, ja que el conductor alentia la marxa cada cop que veia un grup de persones davant d’un hotel. El cotxe es va aturar al final del passeig marítim i en van baixar un home i una dona. Segons el relat policial, aleshores l’home es va acostar a una turista i es va treure de la butxaca un tub de dentífric amb el qual la va tacar, mentre la dona se li acostava per ajudar-la. Un grup de turistes que havia vist l’escena, però, va foragitar els dos individus.

Després, la parella es va encaminar a peu cap al centre del municipi, on van veure una turista que anava sola amb un grup de nens petits. Segons els Mossos, van aprofitar un descuit de la dona per furtar-li una bossa de mà que tenia penjada al cotxet. Després van trucar per telèfon i en pocs minuts va aparèixer el tercer individu amb el cotxe, que els va recollir.

Davant d’aquests fets, els Mossos van interceptar el vehicle a l’estació d’autobusos de Lloret de Mar i van detenir els tres individus. Segons la policia, l’home que duia el tub de dentífric el va llençar sota el seient del copilot quan va veure els agents. En l’escorcoll del turisme es va localitzar al maleter i sota els seients tres bosses de mà que contenien gorres, mocadors, samarretes i un rotlle de paper d’alumini.

A més es van comissar tres passaports de nacionalitat anglesa, un moneder amb documents sanitaris, una càmera fotogràfica, quatre targetes de menjador d’un hotel de la població, sis paquets de mocadors de paper, dues carteres que contenien 40 euros, un envàs de pasta dentífrica amb un producte indeterminat de color marró i amb una olor desagradable, una ampolla de plàstic transparent amb aquest mateix producte, 30 lliures esterlines, targetes bancàries, diners en efectiu i bitllets d’avió.

Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van passar el dia 19 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.