Sis detinguts 'in fraganti' per cometre robatoris i furts a l’interior de vehicles a l’Alt Empordà

Tres de les detencions van tenir lloc al pantà de Boadella i les altres tres a Garrigàs

Els Mossos han detingut sis homes d'entre 20 i 49 anys, de nacionalitat espanyola, kosovar, txeca i sèrbia, amb domicilis a Figueres, el Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i Barcelona (a algun dels detinguts no se n'hi ha pogut determinar), entre els dies 13 i 14 de maig com a presumptes autors de robatoris i furts a l'interior de vehicle.

El 13 de maig passat, una patrulla de paisà al pàrquing de la presa del pantà de Boadella va observar com arribava un vehicle amb tres ocupants i aparcava al costat d'altres cotxes. Segons el relat policial, aleshores va baixar un individu del vehicle i va forçar la finestra d'un dels cotxes del costat amb un tornavís. L'home va aconseguir trencar el vidre i sostreure’n una bossa de mà. En aquest moment els agents de paisà van intervenir i van identificar i detenir els tres homes.

L’endemà mateix, el 14 de maig, els agents van detenir tres homes més com a presumptes autors d’un delicte de furt, un delicte d’atemptat i un delicte de resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

Una patrulla de paisà que feia tasques de vigilància en una àrea de descans de l'autopista AP-7 va veure com arribava un vehicle amb tres ocupants. El cotxe va aparcar i un dels individus va baixar. Aleshores es va dirigir als ocupants de diversos turismes estrangers, segons la policia amb la voluntat de distreure’ls perquè, mentrestant, els seus companys poguessin robar objectes de valor de l'interior dels automòbils. Les mateixes fonts indiquen que van aconseguir robar una cartera i que després van provar de fugir cap a l’autopista. En el moment que la policia els va voler aturar, el conductor va intentar fugir amb una maniobra que va estar a punt d'atropellar un agent. Finalment els Mossos van aconseguir aturar el vehicle i detenir els tres homes.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 15 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.