Tres detinguts per quatre robatoris a estancs i farmàcies de Besalú i Sant Climent Sescebes

Es van endur tabac, diners i dispositus electrònics

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones, dos homes i una dona de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de quatre robatoris amb força a estancs i farmàcies de Besalú (Garrotxa) i Sant Climent Sescebes (Alt Empordà). Els lladres es van endur 28.000 euros en tabac, 1.300 en diners en efectiu i dos dispositius electrònics. Els dos homes han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial mentre que la dona ha entrat a presó provisional. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
Les indagacions es van iniciar el 10 de març de 2016 quan la policia va tenir coneixement d'un robatori en un estanc de Besalú. Els lladres van accedir a l'establiment després d'inutilitzar l'alarma i forçar els panys. De l'interior, se'n van endur tabac valorat en 15.000 euros, 500 en efectiu i un ordinador portàtil.

La investigació, dirigida des de l'àrea d'investigació criminal de la Regió Policial de Girona, va permetre determinar que els autors formarien part d'un grup que també hauria participat en d'altres robatoris amb força en establiments comercials de diverses localitats de les comarques gironines. De fet, el 4 d'abril van tornar a entrar al mateix estanc de Besalú i a l'octubre, van cometre dos robatoris més a Sant Climent Sescebes, un en un estanc i un altre en una farmàcia.

El botí total que van aconseguir ascendeix a 28.000 euros, 1.300 euros en efectiu i dos dispositius electrònics.

La policia va detectar que els integrats del grup marxaven sovint de Catalunya. Una situació que dificultava la investigació. Finalment, els mossos van aconseguir identificar-ne els autors i els van detenir en un operatiu el 15 de maig a Girona.

Els detinguts, dos homes i una dona, van passar a disposició judicial aquest dimarts. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als dos homes i presó provisional per a la dona.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.