Uns 450 infants de Girona venen avui els productes dels horts escolars al Mercat del Lleó

L'activitat compleix el seu desè aniversari

Uns 450 nens i nenes de les escoles de Girona han venut avui al matí els productes dels horts escolars dels seus centres al Mercat del Lleó. D’aquesta manera, els alumnes muntaran la parada al costat dels pagesos i realitzaran activitats diverses, com una visita al mercat cobert o propostes preparades amb la col·laboració d’Enginyeria sense Fronteres.
 
Des de fa 10 anys l’Ajuntament de Girona porta a terme un assessorament a les escoles de Girona per ajudar-los a tirar endavant el seu hort ecològic escolar. Els nens i nenes aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents verdures i hortalisses que s’hi poden plantar i saben quin és el moment més adequat per recollir-les i consumir-les.
 
Aquest any participen en l’activitat un total de 12 centres educatius de Girona, amb 19 grups classe de primària i secundària: l’Escola Eiximenis, l’Escola Montjuïc, l’Escola d’Educació Especial Font de l’Abella, l’Escola Àgora, l’Escola Joan Bruguera, l’Escola Dalmau Carles, l’Escola Sagrada Família, l’Escola El Bosc de la Pabordia, l’Escola Migdia, l’Escola Montfalgars, l’Escoles Maristes i l’Institut Carles Rahola.
 
Els objectiu d’aquest projecte són facilitar la formació i l’adquisició d’habilitats tècniques a l’equip docent de cada centre escolar de la ciutat de Girona per organitzar i gestionar un hort ecològic i sensibilitzar cap a una cultura agrària més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.