Campelles penja la 'rojigualda' amb un cartell on s'especifica que s'hi oposa

Ramon Cutrina decideix continuar com a regidor d'ERC

L'Ajuntament de Campelles (Ripollès) ha col·locat un cartell al costat de la bandera espanyola que van penjar la setmana passada per deixar clar que ho han fet "en contra de la seva voluntat" i en compliment d'una sentència. Aquesta és la fórmula per denunciar el que consideren una "imposició". Fa unes setmanes, el consistori va rebre diversos requeriments sobre l'obligació de penjar la 'rojigualda' sota l'amenaça d'una multa de més de 1.000 euros i una possible inhabilitació de l'alcalde, Joan Dordas. El primer tinent d'alcalde, Ramon Cutrina, assenyala que "no hi ha cap més solució". El regidor ha decidir no tirar endavant la renúncia anunciada fa uns dies arran de la decisió de l'Ajuntament de penjar la bandera perquè creu que cal donar suport al batlle i que, amb el cartell, ja ha quedat clar que ho han fet per imperatiu legal.
 
Al cartell que s'ha posat a la façana de l'Ajuntament de Campelles es diu que "la bandera estatal s'ha penjat per imperatiu legal en compliment d'una sentència judicial i en contra de la nostra voluntat". És el mateix missatge que va col·locar l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners el març passat quan també va acatar una sentència judicial.

La 'rojigualda' penja de la façana d'aquest municipi del Ripollès des del 8 de maig passat. Aquest fet, va portar al primer tinent d'alcalde, Ramon Cutrina, a presentar una instància dos dies després on renunciava a l'acta de regidor. Fins llavors, s'havia mostrat contrari a acatar la sentència que els obligava a penjar la bandera espanyola. Dissabte passat, però, durant un acte de rebuig on van participar els membres de l'equip de govern i representants d'ERC i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es va penjar el cartell explicatiu, juntament amb l'Estelada, que no figurava a la façana municipal, i l'estelada de l'ANC. Un gest que, segons Cutrina, ja deixa clar que ha estat una "imposició". El regidor aposta ara per continuar a l'equip de govern i subratlla que cal estar al costat del batlle, Joan Dordas. "No hi ha cap més solució, són multes contra l'alcalde, que hauria de pagar de la seva butxaca; crec que l'hem d'ajudar", afegeix.

Per altra banda, lamenta que un poble petit com Campelles hagi hagut de penjar la bandera espanyola i augura que passarà a molts altres ajuntaments. En el seu cas, la denúncia va ser d'un particular.