Huguet proposa que el festival Terra de Trobadors tingui continuïtat a través d'exposicions permanents

La 20ena edició es farà del 8 al 12 de setembre

El conseller Huguet ha assistit aquest dijous a la presentació del festival Terra de Trobadors i, prèviament, ha signat amb l'ajuntament un conveni per potenciar els intangibles turístics del municipi. El conseller s'ha felicitat del 'rigor i l'excel·lència' que envolten el festival però ha demanat als impulsors que facin un pas més per tal de fer arribar tot el què Castelló d'Empúries viu durant la mostra als visitants que van al municipi la resta de l'any.

'Les festes populars aporten elements d'identificació a una ciutadania complexa', ha reflexionat Huguet que ha avançat que el municipi podria incloure en alguns dels espais museístics que preveu impulsar una sala d'exposicions on, a través d'imatges i vídeos, es repassi la història del festival i també s'incorporin tots els elements de recerca que es van descobrint sobre aquest passat medieval.

Un festival dedicat a la comtessa Joana d'Empúries

El festival arriba enguany a la seva 20ena edició i girarà entorn la figura de Joana d'Empúries, amb més de quaranta actes programats entre el 8 i el 12 de setembre. La celebració inclou actes tan típics del Terra de Trobadors com el mercat medieval, el torneig, les actuacions musicals (més reduïdes aquest any) i la visita al casament jueu, entre moltes d'altres.

L'Ajuntament ha decidit enguany concentrar les activitats més culturals com exposicions i conferències en els dies previs al festival (8 i 9 de setembre) i també allargar el mercat medieval als dos dies del cap de setmana. En aquesta edició, i 'pel context polític actual', ha dit l'alcalde, Salvi Güell, els actes de la Diada Nacional s'han inclòs dins la programació del festival per tal que hi pugui participar més gent.