Temporada Alta portarà 40 estrenes, 25 produccions internacionals i més de 20 coproduccions

Donarà inici el proper 1 d'octubre i fins el 12 de desembre

El festival portarà de l'1 d'octubre al 12 de desembre una programació farcida d'espectacles de teatre, dansa, circ, música i d'altres disciplines a les sales i teatres de Girona i Salt, en el què ha esdevingut sens dubtes el festival de referència a Catalunya durant la tardor.

El festival aposta des de fa anys per les produccions catalanes. Per això, Temporada Alta començarà a primers d'octubre amb una primera setmana dedicada a l'estrena de tres espectacles d'autoria catalana coproduïts per EL CANAL ('Chicha Montengro Gallery' de Carles Santos, 'Concert Tempestiu' de Xicu Masó i 'Últim dia a la terra' de Jordi Vilches).

El festival acabarà la segona setmana de desembre també amb l'estrena de tres espectacles més d'EL CANAL. Aquests són 'Lola la Comedianta' dirigit per Jordi Prat i Coll, direcció musical de Marina Abad d'Ojos de Brujo i direcció coreogràfica de María Pagés, 'Celebració' dirigit per Lluís Pasqual i 'Tot' dirigit per Rafael Spregelburd i que fou l'espectacle guanyador del IV Premi Quim Masó a projectes de producció teatral).

Espectacles internacionals

De l'1 d'octubre al 12 desembre passaran per Girona i Salt 25 espectacles internacionals de teatre, dansa, música i circ. Destaca l'estrena a l'Estat de 'Gardenia' d'Alain Platel, que ha estat per a la majoria dels crítics el millor espectacle de l'edició d'enguany del Festival d'Avinyó. Alain Platel, el fundador del col•lectiu belga de coreògrafs C. de la B., debuta al festival Temporada Alta amb 'Gardenia', un espectacle que reuneix vells transvestits i transsexuals sota el títol pres d'un vell cabaret de Barcelona, i els torna a fer pujar a l'escenari per reviure temps daurats.

Un espectacle que, des de l'organització del festival, es descriu com a emotiu, gairebé sense paraules, on poc a poc aquest particular grup d'actors ja retirats va desgranant els misteris de la vida al ritme de la música de Steven Prengels. L'espectacle compta amb la col•laboració del director d'escena Frank Van Laecke i està basat en una idea de Vanessa Van Durme.

Entre molts d'altres espectacles, els espectadors podran gaudir de la peça de teatre gestual i musical 'Cocorico', creada i interpretada per Patrice Thibaut, un dels mims més prodigiosos del món i actor estrella dels millors espectacles de Jérôme Deschamps i Macha Makeïeff, i Philippe Leygnac, un virtuós home-orquestra i contorsionista. 'Cocorico' va triomfar a l'última edició del Festival d'Edimburg.

La música també hi és present

En l'apartat de música, el festival ha programat més de vint actuacions d'arreu del món, de la qual l'organització ha avançat que hi haurà el concert de Seu George, deixeble de grans músics de la Bossa Nova; Oumou Sangaré, una de les grans cantants de música africana actual; Hindhi Zara, francesa d'origen berber que presentarà el seu àlbum de debut 'Handmade' considerat per la premsa especialitzada com un 'gran descobriment'; l'uruguaià Jorge Drexler, constant renovador de la cançó en castellà o Bebe, que presentarà el seu nou disc.

D'altra banda, Fito & Fitipaldis arribarà a Girona per presentar amb un potent directe al pavelló de Fontajau les cançons del seu darrer àlbum 'Antes de que cuente a diez'. Per aquest concert les entrades ja estan a la venda.

Espectacles familiars

Aquest any, el festival Temporada Alta posarà un especial èmfasi en la programació per a tots els públics i familiar, amb una dotzena de propostes per a edats molt diferents, que aniran des d'un espectacle per a nadons de 0 a 3 anys, fins a dues produccions de circ: 'Els racons de la memòria' del Circ-Cric, antologia amb sabor actual sota la direcció escènica de Blai Mateu, i una d'internacional.

El cartell

Des dels seus inicis, el festival Temporada Alta encarrega a un artista diferent el disseny del cartell de cada edició. Enguany, Eugènia Balcells, premi nacional de Cultura 2010 és la creadora del cartell de la mostra. El cartell que ha creat per a Temporada Alta 2010 recull d'una forma molt sintètica temes de la seva recerca artística més recent lligada a la percepció de la llum i el color, a la multiplicitat de les imatges que configuren el nostre món contemporani i a la capacitat humana d'imaginar la globalitat dels fenòmens a partir de petits indicis.

Com explica la pròpia artista, una obra en la qual 'cada color representa una emoció, o, el que es el mateix, l'emoció de cada espectacle, de cada nit única asseguts en una butaca d'un teatre'.

Els detalls de la programació íntegra del festival es donaran a conèixer el pròxim 9 de setembre.