Els Mossos investiguen sis casos del joc de la Balena Blava a Catalunya

S'han detectat a Girona, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Balaguer

Els Mossos d'Esquadra investiguen sis casos del joc que indueix al suïcidi Balena Blava. Segons el portaveu dels Mossos, Albert Oliva, s'han detectat a Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Balaguer i Girona, i una de les víctimes té 12 anys. En declaracions a Rac 1, Oliva ha explicat que també estan "pendents d'indicis de situacions similars que arriben a arreu de les comissaries". Segons ha pogut saber aquest diari, un dels afectats és una menor de Terrassa que està ingressada a la unitat de Salut Mental de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Davant d'això, ha reclamat més implicació dels pares per detectar a temps aquests casos i que s'interessin per les xerrades que els agents d'aquest cos fan als centres educatius sobre la seguretat a Internet.

Per tot plegat, el portaveu dels Mossos d'Esquadra ha demanat que davant de qualsevol sospita que es tingui de menors que poden estar en contacte amb webs que incitin al suïcidi ho facin saber a la policia.

Albert Oliva ha lamentat que "la resposta de les AMPA's quan se'ls ofereixen xerrades sobre seguretat a les xarxes socials és escassa" tot i que cada any se'n fan unes 3.500. "És importantíssim que aquestes xerrades sobre seguretat a les xarxes socials les rebin també els pares", ha subratllat el portaveu de la policia catalana. "Cal un treball transversal entre les escoles, la policia, el departament de Salut i les famílies", ha reblat.

Oliva ha destacat que "les víctimes tenen edats molt vulnerables, de plena adolescència o preadolescència". "Edats on s'és extraordinàriament sensible, feble i vulnerable en què els nois busquen la curiositat i l'aventura", ha detallat. Amb tot, Oliva ha subratllat que en cap dels casos de Balena Blava detectats s'hagi "arribat fins al final".

A través d'un comunicat, els Mossos d'Esquadra han explicat que estan "en contacte amb altres policies per rastrejar el circuit i contactar, si es donés el cas, amb altres investigacions relacionades amb els mateixos casos". A més, la policia ha insistit que "no estem davant un joc quan parlem de la Balena Blava o de pàgines similars". "La inducció al suïcidi és un delicte que està penat al Codi Penal entre 4 i 8 anys" de presó, ha recordat aquest cos.