Remuntada a l'Aeroport de Girona, que guanya un 30% de passatgers a l'abril

Les instal·lacions no registraven un creixement positiu des del març de 2016

L'Aeroport de Girona ha capgirat les estadístiques dels darrers mesos. Després de més d'un any perdent passatgers, durant l'abril ha aconseguit créixer un 30,9%. Les estadístiques d'Aena registren que han passat per la terminal un total de 183.474 passatgers i que també s'han incrementat aterratges i enlairaments un 24,9%.

Les instal·lacions de Vilobí d'Onyar no guanyaven passatgers des del març de 2016. Llavors, es van encadenar dos mesos de creixement (6,6% al febrer i 10,1% al març) després de 27 mesos consecutius de caiguda en el trànsit aeri. Ara, però, el creixement és molt més notable. El mes d'abril ha estat el primer en què la temporada d'estiu ja ha estat operativa durant els 30 dies.

Esperances en la temporada d'estiu

Aquest estiu, l'Aeroport de Girona creix en oferta i passa de les 38 rutes del 2016 a les 54 actuals. Novament, Ryanair és la companyia líder indiscutible, amb 39 de les destinacions. En general, les aerolínies han posat un 25% més de seients que la temporada passada. Per tot plegat, a finals de març el director de l'aeroport, Lluís Sala, parlava d'un "canvi de tendència" aquest estiu. Un pronòstic que, de moment, aquest mes d'abril s'ha complert.

El mes passat, les rutes més sol·licitades van ser Weeze (Alemanya), Brusel·les, Pisa , Eindhoven i Londres. La companyia que més viatgers va transportar va ser, com és habitual, Ryanair, amb més de 168.000 viatgers. Les aerolínies que el segueixen -però a molta distància- són Transàvia (8.386), Pobeda (2.943) i Jet2 (1.526).