L'acusat d'assassinar el seu veí d'un tret al cap a Palafrugell, a judici

El fiscal demana 23 anys de presó

Un jurat popular serà l'encarregat de jutjar, a partir d'aquest divendres, l'acusat de matar el seu veí d'un tret al cap el 5 de juny del 2014 a Palafrugell (Baix Empordà).

El fiscal sosté que cap a les dotze de la matinada l'acusat estava dins el seu pis en companyia de la seva dona quan va començar una nova discussió amb la víctima. No era el primer cop que s'enfrontaven, els dos homes tenien mala relació des de feia anys. De fet, segons es va recollir durant la investigació, des del 2009 i fins al moment dels fets s'havien arribat a creuar fins a catorze denúncies.

Durant la disputa, José G. P. va agafar les dues armes (una pistola semiautomàtica transformada i l'altra de construcció artesanal) i un ganivet i va sortir al replà. Allà, va començar una baralla entre investigat i víctima. "L'acusat, amb intenció d'acabar amb la vida del seu veí, va extreure l'arma blanca i li va clavar fins a tres ocasions al braç dret i tres més a la zona del coll", relata el fiscal Víctor Pillado.

Les ganivetades van reduir la capacitat de reacció i defensa de la víctima que, a més, estava afectat per la ingesta d'alcohol. "Estant completament indefens a terra per les punyalades rebudes", relata el fiscal, l'acusat "va agafar una de les dues armes de foc que portava i, a una distància inferior a deu centímetres, va efectuar un tret a la zona del cap de la víctima, que inexorablement el va portar a la mort".

L'avís el va donar una veïna que va trucar als Mossos d'Esquadra poc després de les dotze de la matinada assegurant que havia vist una baralla entre dues persones al replà de l'edifici i com després un dels dos homes arrossegava el cos sense vida de l'altre fins a dins de casa seva.

23 anys de presó

Quan els agents van arribar a l'edifici, van veure restes de sang al replà que conduïen fins a casa de l'ara investigat. Quan els Mossos d'Esquadra van trucar a la porta, va obrir José G. P, que va reconèixer immediatament que havia tingut una baralla amb el seu veí i va autoritzar els agents a entrar al pis. Els mossos van localitzar el cadàver a la zona del lavabo.

El fiscal acusa José G. P. d'un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes i sol·licita una pena de 23 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, vol que indemnitzi la mare de la víctima amb 210.000 euros i a cadascun dels seus germans amb 140.000 euros. La defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, sosté que va ser un homicidi imprudent i demana 5 anys de presó.