Els firaires gironins defensen que els castells inflables són segurs

Esperen que la tragèdia de Caldes de Malavella no generi por entre la ciutadania

Els firaires gironins asseguren que tant els inflables com la resta d'atraccions que instal·len a les fires són "segurs" i que passen escrupolosament els controls de seguretat que exigeix la normativa. Segons ha detallat el president de l'associació, Joan Bagó, cada vegada que arriben a una fira demanen el permís a l'ajuntament. "Les nostres atraccions sempre les instal·lem a la via pública", ha recordat.

Després, necessiten un certificat signat per un enginyer col·legiat que acredita que l'assentament de l'inflable és correcte, que està ben muntat, ben subjectat i que compleix tots els requisits de seguretat. Segons Bagó, la comprovació tècnica es fa el primer dia de fira. A partir d'aquí, són els responsables de l'atracció els que s'encarreguen de muntar-la, desmuntar-la i vigilar que funcioni correctament. "Si bufa el vent, per responsabilitat, optem sempre per desmuntar", ha assenyalat.

Per això, insisteix que la ciutadania s'ha de sentir segura quan va a les fires dels pobles perquè totes les atraccions estan controlades. "Tot és segur, no ha de passar res", ha subratllat. Igualment, creu que els ajuntaments no deixaran de contractar aquest tipus d'atraccions -inclosos els inflables- a les festes populars. L'associació gironina té, properament, fires a Cardedeu, Porqueres, Tossa i Llagostera i, en tots els casos, tenen confirmació que hi assistiran com tots els anys anteriors. L'associació compta amb una cinquantena de socis, dels quals una desena tenen inflables.

Els firaires gironins han lamentat la tragèdia del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella però han volgut diferenciar aquest incident, succeït en un recinte privat, de les fires on ells participen.