L'Ajuntament de Girona cedeix prop de 1.800 fotografies a la Fundació Gala-Salvador Dalí

Es tracta de la còpia digital de 1.797 imatges, quatre pel·lícules i set vídeos

L'Ajuntament de Girona ha cedit a la Fundació Gala-Salvador Dalí 1.797 imatges, quatre pel·lícules i set vídeos que estaven al Fons Narcís Sans Prats del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per a l'ús de fotografies del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge per part de la Fundació. Amb aquest acord, el consistori conserva la propietat intel·lectual però cedeix a l'entitat una còpia digital de tot el material perquè en pugui fer ús. Entre el material hi ha pel·lícules sobre Figueres, la Costa Brava i Salvador Dalí (entre 1960 i 1977), vídeos de la constitució de la fundació, l'arribada de Dalí a la Torre Galatea o la visita de Jordi Pujol a l'artista (1986).
 
L'acord s'ha rubricat aquest dimecres a l'Ajuntament de Girona. A través del conveni, l'Ajuntament de Girona autoritza la Fundació Gala-Salvador Dalí perquè pugui utilitzar les fotografies cedides per a finalitats culturals pròpies de la mateixa fundació sense ànim de lucre. Aquesta autorització comprèn l'ús de les fotografies cedides únicament per a la seva comunicació pública en l'exhibició en el web propi i en exposicions organitzades per a la mateixa Fundació. La propietat intel·lectual la manté el consistori.

Entre el material del Fons Narcís Sans, hi ha pel·lícules sobre Figueres, la Costa Brava i Salvador Dalí, que daten d'entre 1960 i 1977, i vídeos de la constitució de la Fundació Gala Dalí (1984), l'arribada de Dalí a la Torre Galatea (1984), la visita de Jordi Pujol a Salvador Dalí (1986), el trasllat de Dalí a la Torre Galatea (1988), la trobada entre Dalí i Tierno Galván (1989) o el lliurament de l'herència a la filla de Gala (1989).

"Estem contents perquè aquest conveni significa una posada en valor i un impuls internacional a la difusió dels fons documentals que es preserven des de l'Arxiu Municipal i des del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona, fet que rubrica la bona feina que es fa en la preservació del patrimoni local i nacional", ha recalcat l'alcaldessa.

Per la seva banda, la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, ha valorat molt positivament la col·laboració perquè considera que ajuda a aprofundir en el coneixement de Dalí i el Triangle Dalinià "des de la proximitat de la mirada de Narcís Sans".