Organitzen una neteja popular de l'entorn de l'estany de Sils

L'acció forma part de l'European Clean Up Day

El Consell Comarcal de la Selva participa un any més a l’European Clean Up Day amb una neteja popular de l’entorn de l’Estany de Sils. Aquesta activitat, que es farà el proper 13 de maig de les deu del matí a la una del migdia, consistirà en una visita guiada, un esmorzar i una neteja popular de l’entorn natural de l’estany de Sils.

La campanya Let’s Clean Europe! és una iniciativa mediambiental europea que promou la concentració d’accions de neteja d’espais naturals per tot Europa durant els dies 12,13 i 14 de maig.

Enguany, l’ens comarcal s’ha incorporat a aquesta campanya organitzant una neteja popular de l’entorn de l’estany de Sils. Aquelles persones que vulguin apuntar-s’hi només cal que s’inscriguin prèviament al web. La inscripció és necessària per gaudir de l’esmorzar i tramitar l’assegurança.

La trobada de tots els participants es farà al Centre d’Informació de l’Estany de Sils a l’edifici de l’Estació a les deu del mati. A continuació es farà una explicació a càrrec d’un expert de l’exposició permanent de l’estany, una identificació dels voluntaris i lliurament del material per a la recollida.
En el marc d’aquesta jornada es farà una visita guiada i recollida de residus que permetrà el coneixement de la flora i les aus presents i la recollida de la brossa abandonada als marges i camins per part de tots els participants. Els participants faran una parada entorn de les onze del matí per esmorzar i, seguidament, continuaran fins a l’entorn de la una del migdia.

Els residus que es recullin durant el matí seran retirats per l’empresa comarcal de gestió de residus Nora SA.
Aquesta activitat compta amb la col•laboració dels municipis de la zona: Sils, Riudarenes, Vidreres i Maçanet de la Selva, i també de l’empresa comarcal de Gestió de Residus NORA, SA.

Altres activitats de neteja a la Selva en el marc del Clean Up

A més d’aquesta activitat, a Santa Coloma de Farners també s’ha organitzat una neteja i esmorzar popular a l’entorn de la riera de Santa Coloma de Farners. A Osor, novament, es farà una acció que porta per lema “Fem dissabtes a la riera d’Osor”; i finalment el diumenge 14 de maig, l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar ha organitzat una activitat que es desenvoluparà entorn del volcà de la Crosa. Aquelles persones que vulguin participar en alguna d’aquestes activitats només cal que consultin les webs d’aquests municipis.