Detingut per cometre cinc robatoris amb força en habitatges en un mateix dia a Roses

El lladre ja ha ingressat a presó

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte passat a Roses (Alt Empordà) un home de 23 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la mateixa població, per haver comès quatre robatoris amb força en habitatges, un d’ells en grau de temptativa, i un delicte de furt. Al detingut també se l’acusa d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i un delicte d’amenaces. La tarda de dissabte passat els Mossos van rebre l’avís d’una veïna que alertava d’un robatori en una casa de la carretera de Canyelles, a la zona del camí de ronda de Roses.

Fins al lloc s'hi va desplaçar una patrulla dels mossos de paisà que, després de fer una vigilància, va localitzar i detenir el presumpte autor quan intentava fugir del lloc amb una bossa plena de peces de valor. Entre altres, duia nombroses joies, rellotges i bijuteria. El lladre ja ha ingressat a presó després de passar aquest dimarts a disposició judicial.

Durant la inspecció de la zona, els agents van comprovar que el detingut també havia entrat a robar en tres cases més, dues d’elles segones residències. A més, també havia comès un furt a l’interior d’un apartament i un robatori amb força, en grau de temptativa, en un traster d’un habitatge.

En tots els robatoris, el lladre havia utilitzat el mateix 'modus operandi'. L'home trencava els vidres o les portes principals amb una pedra de grans dimensions i, un cop dins, sostreia joies i objectes de valor. Durant la seva detenció va lesionar lleument i amenaçar els agents. Per aquest motiu, també se l’acusa d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i amenaces.

El detingut, amb múltiples antecedents per fets similars, va passar aquest dimarts a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a presó.