Jutgen un veí de Santa Coloma de Farners acusat de tirar la seva dona d'un pont de l'eix transversal

L'acusat la va intentar matar i al·lega que tenia problemes psicològics

  • Aquest és el viaducte per on va tirar a la seva dona © ACN
    Aquest és el viaducte per on va tirar a la seva dona © ACN
  • L'acusat, Joan Roura, aquest dimecres a l'Audiència de Girona © ACN
    L'acusat, Joan Roura, aquest dimecres a l'Audiència de Girona © ACN

Joan Roura ha admès que el 23 de desembre del 2004, mentre anava amb cotxe amb la seva esposa per l'eix transversal en direcció a Girona, va fingir una averida a l'alçada del 'Viaducte dels Tres Camins'. Aquest pont té una alçada de 20 metres i mig a la banda de Girona i de més de vuit metres al costat en direcció a Lleida. Quan els dos van baixar del vehicle, la víctima va començar a col·locar la senyalització d'averia. Llavors, l'acusat la va agafar per l'esquena i la va empènyer contra la barana per tirar-la daltabaix del viaducte.

'Avui no t'escaparàs', li deia l'acusat mentre intentava tirar-la des del pont. La dona, es va poder escapolir traient-se la jaqueta, que va quedar a les mans del processat. Però l'home no va desistir i, de nou, la va atacar. La víctima va aconseguir escapolir-se altra vegada traient-se el jersei. En aquest moment, va poder fugir de les mans de Roura i va demanar auxili a altres conductors.

Durant el judici, que s'ha fet aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusat ha admès els fets però ha relatat que, en el moment dels fets, travessava un moment personal complicat i que 'psicològicament estava molt malament'. De fet, l'home ha explicat que la seva dona és psicòloga però que havien estat parlant de visitar un psiquiatra perquè l'ajudés a superar el trastorn que patia. 'Vivia moments molt dolents', ha afirmat Roura.

Per aquest motiu, fiscalia, acusació particular i defensa han aplicat un atenuant de trastorn mental a Joan Roura i han demanat que el condemnin a dos anys de presó i que no es pugui apropar a la víctima durant dotze anys. Segons els pèrits, l'home tenia una personalitat neuròtica i patia un trastorn dissociatiu que li afectava les capacitats volitives i cognitives. 'No sabia el que es feia', ha afirmat el lletrat de la defensa, Manel Mir.

El fiscal ha exposat que tot i que es tracta d'una temptativa d'homicidi que podria haver 'desembocat en una fatalitat', la sentència ha de tenir en compte la 'realitat del moment que passava l'acusat'. Segons l'acusació pública, l'acusat va intentar en dues ocasions tirar la dona daltabaix del viaducte però, quan la dona va poder fugir, no la va perseguir i es va quedar immòbil. 'La víctima declara que li deia 'perdona'm' insistentment', ha explicat el fiscal que argumenta així que hagi rebaixat la petició de pena de nou a dos anys.

La víctima ha renunciat a rebre cap indemnització per responsabilitat civil. Inicialment, el fiscal demanava que Joan Roura la indemnitzés amb 700 euros per les lesions i amb 6.000 euros més pel dany moral. Com a resultat de l'agressió, la víctima va patir hematomes i erosions que van trigar 20 dies a curar-se. El cas ha quedat vist per a sentència.