El Festival Strenes tanca amb 32.250 espectadors, un 20% més que l'any passat

S'han venut el 89% de les entrades a la venda

Es confirma l'èxit del Festival Strenes de Girona. Aquest any més de 32.000 persones s'han acostat a veure, al menys, un dels més de 30 concerts programats. Una dada que revela la bona acollida del festival és el nombre d'entrades venudes. En concret, han estat 10.235 de les 11.500 que s'havien posat a la venda. En qualsevol cas, destaca el fet que cap concert ha baixat del 65% d'ocupació.

El director del Festival Strenes, Xavi Pascual, posa en valor aquestes bones xifres i explica que son el reflex "de la confiança que el públic fa a un festival consolidat". Cal tenir en compte que Strenes ha passat de 9.000 espectadors en la seva primera edició als 32.235 d'aquest 2017. Tot i que la venda d'entrades ha fregat el 90%, la majoria de públic s'ha concentrat en els concerts gratuïts. En total, 22.000 persones han passat pels concerts que es van fer a la Plaça Catalunya, als Jardins de la Mercè, al Club Yeah però sobretot a l'actuació que Txarango va oferir al terrat de l'Oficina de Turisme de Girona, que obria el festival, i que va reunir més de 10.000 persones.

Un format més esponjat, afavoreix l'assistència

Pascual ha explicat que una de les claus d'aquesta edició ha estat fer un format més esponjat que ha permès repartir més els concerts en els diferents espais. Això ha generat menys aglomeracions i ha evitat un col·lapse en la programació, com havia passat altres anys.

Destaca també el fet que enguany han estat dues les bandes que han tocat en un dels escenaris més icònics, les escales de la Catedral de Girona, Mishima i Els Amics de les Arts. Pascual ha obert la porta a fer-ne més de cara a l'any vinent. "És un format molt costós, i això obliga a que tingui èxit assegurat", ha comentat.