Treballadors de l'Hotel Don Juan de Lloret es concentren per evitar que tanqui en temporada baixa

Denuncien que l'empresa ha pres la decisió "de manera unilateral"

Nova protesta en un hotel de Lloret de Mar. Aquesta vegada ha estat el Don Juan el que ha rebut les queixes dels seus treballadors dels sindicats Comissions Obreres i UGT. En total han estat una cinquantena els que s'han reunit davant l'establiment per fer notar el seu malestar, arran de l'anunci de la direcció de tancar durant cinc o sis mesos l'any. El motiu, segons ha fet saber l'empresa al comitè, és la baixada dels ingressos.

Els treballadors, però, no s'ho creuen i és que asseguren que la direcció "no els ha donat dades que confirmin la mala situació econòmica" i lamenten que hagi pres la decisió de manera unilateral. El secretari de la secció sindical de l'empresa, Jose Antonio Sala, demana que la direcció s'assegui a parlar i pactar quines possibilitats hi ha. Sala critica que la responsable de l'hotel s'hagi "carregat" un model que fa anys que funciona.

En aquest sentit, el representant dels treballadors ha volgut recordar que el Don Juan és l'únic hotel del grup que es manté obert durant tot l'any. "Si ara tanca sis mesos tant els fixes indefinits com els discontinus passaran a tenir una incertesa important".

El vicepresident del sindicat UGT a les comarques gironines, Joan Muntada, alerta que el problema "va molt més enllà" perquè també es deixarà de contractar treballadors de reforç en temporada estival.

Un mal model hostaler

Muntada ha lamentat que l'Hotel Don Juan hagi optat per aplicar un model que, segons Muntada, és majoritari a Lloret. "Tenim un problema de model hostaler a Lloret. Semblava que aquest hotel no en formava part perquè sempre havia mantingut les plantilles", ha reblat.

El dirigent de la UGT assegura que la fórmula escollida per molts empresaris d'obrir només en temporada alta el que fa és empitjorar les condicions laborals dels empleats dels hotels. "En aquest cas hem de tenir en compte que es tracta de 250 treballadors i les seves famílies", ha concretat.

Muntada ha demanat que l'empresa "rectifiqui i faci el que havia d'haver fet des del principi i parli amb els treballadors". Amb tot, ha assegurat que estaran amatents als moviments que faci la nova direcció.

No descarten la vaga

Els treballadors que han sortit aquest dissabte al carrer asseguren que no pararan fins que l'empresa els escolti. En aquest sentit, han deixat clar que si cal aniran a la vaga per tal de defensar la seva postura. "Si no canvia l'actitud de la direcció, farem vaga, i aquest estiu serà mogut aquí a Lloret".