Vaga indefinida de les netejadores del geriàtric del Puig d'en Roca de Girona

Fa dos mesos que no cobren

Les divuit treballadores que fan la neteja al geriàtric del Puig d'en Roca de Girona han decidit convocar vaga indefinida, fartes que l'empresa no els aboni les nòmines. Kluh Linaer els deu una paga extraordinària, els salaris del març i tampoc els ha abonat la nòmina de l'abril.

Per això, la plantilla ha decidit reconvertir les aturades que feien cada dilluns en una vaga indefinida. Inicialment l'havien convocada per al proper dimarts 2 de maig, però al final l'inici s'endarrerirà al dia 9.

El motiu és que la Generalitat considera que la vaga indefinida no és una ampliació de les aturades que feien fins ara, sinó que s'ha de tramitar com una nova convocatòria. I com que això obliga a pactar nous serveis mínims i a intentar negociar amb l'empresa, l'inici s'endarrereix com a mínim una setmana.

Demanda judicial

El conflicte amb Kluh Linaer no afecta només la plantilla del Puig d'en Roca. 42 treballadores més de l'empresa, que en aquest cas netejaven les comissaries i els parcs de bombers de la demarcació, també es van sumar a les aturades setmanals per l'impagament de salaris.

En el cas d'aquestes treballadores, però, la Generalitat ha rescindit el contracte a Kluh Linaer i l'ha donat a una nova empresa, que ha subrogat l'antiga plantilla. Però això no treu que les netejadores s'hagin quedat sense cobrar la nòmina del març, la paga extraordinària i tampoc la liquidació (unes quantitats que els havia d'abonar Kluh Linaer).

Per aquest motiu, les netejadores de comissaries i parcs de bombers han portat l'antiga adjudicatària als jutjats. A la demanda, li reclamen que els pagui les quantitats pendents.