La Policia Municipal de Girona convoca cinc places interines per a agents d'altres cossos

D'aquesta manera el cos cobreix algunes de les baixes

La Policia Municipal de Girona ha convocat cinc places destinades a agents que hi vulguin prestar servei temporalment. És el que es coneix com comissió de servei. En aquest cas, l'oferta està adreçada a agents de policies locals o dels Mossos d'Esquadra que tinguin plaça fixa i que, per a un període entre sis mesos i dos anys, tinguin interès en treballar a Girona.

El cap del cos, l'inspector Joan Jou, diu que d'aquesta manera poden omplir alguns forats que els queden a la plantilla de persones que o bé tenen baixes de llarga durada o bé també han marxat en comissió de servei a d'altres policies. De fet, ara hi ha tres agents que són fora treballant (a Vic, l'Escala i Salt).

És la primera vegada que la Policia Municipal de Girona convoca obertament i fa pública una oferta tan àmplia de places en comissió de servei. Jou ha denunciat en diverses ocasions que Girona pateix una falta d'efectius policials. Una mesura que, des de l'ajuntament, intenten resoldre.

Voluntat per ampliar la plantilla de la Policia Municipal

Actualment, el cos està format per 137 agents i al juny s'incorporaran tres efectius més que estan acabant la formació a l'escola de policia. En el darrer ple, el consistori va aprovar la creació de tres places noves per a aquest 2017, ara que s'han alçat algunes de les restriccions legals i es poden crear nous llocs de treball a l'administració.

La voluntat del govern municipal és tenir a punt les bases tant aviat com sigui possible per tal que els agents que guanyin la plaça puguin anar a l'acadèmia de la policia al setembre. La intenció és mantenir la iniciativa en els propers tres anys i arribar al final del mandat –l'any 2019- amb nou places noves (tres per any).