La nova estació d'autobusos de Girona s'inaugurarà el 5 de maig

Tanmateix no s'ha precisat quan entrarà en funcionament

La nova estació d'autobusos de Girona s'inaugurarà la setmana vinent. La data amb la que es treballa perquè tot estigui a punt és el dia 5 de maig, sempre que no hi hagi imprevistos d'última hora.

El que no està decidit encara és quan podrà entrar en funcionament i començar a rebre usuaris. "Falta definir els últims aspectes amb operadors i l'Ajuntament per garantir la posada en servei", segons ha admès aquest dijous el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. La nova estació ocupa el primer nivell de l'estació intermodal soterrada de la línia d'alta velocitat amb una superfície d'uns 17.000 metres quadrats i un total de 27 andanes.

Font ha remarcat que "és una de les inversions mes importants de les comarques gironines dels últims anys" amb una inversió de 8 milions d'euros que permetrà "millorar la connectivitat" no només de la ciutat sinó a nivell de demarcació. Actualment l'estació d'autobusos provisional es troba a la plaça d'Espanya, davant l'estació de tren.

Ampliació: Els treballs van començar l'abril passat amb la previsió que s'allarguessin durant deu mesos. Finalment, però, s'han endarrerit algunes setmanes més. Aquest dijous, el cos de Bombers ha fet una visita a les noves instal·lacions. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha explicat durant una visita al port de Palamós que encara no està decidit el dia en què podrà entrar en funcionament perquè s'han d'ultimar alguns aspectes abans de la posada en marxa.

La nova estació ocupa el primer nivell de l'estació intermodal soterrada de la línia d'alta velocitat amb una superfície d'uns 17.000 metres quadrats i un total de 27 andanes, tres de les quals per a parades ràpides. Es preveu que en moments punta pugui acollir fins a 20 operacions simultànies. També inclou un mòdul envidriat que servirà de sala d'espera i que estarà tancat i climatitzat.

D’altra banda, compta amb una zona de lavabos, al costat de l’entrada, i un espai més tècnic a tocar de la boca d'entrada i sortida d'autobusos. També té un espai destinat a la recepció de viatgers amb deu taquilles per a la venda de tiquets, una oficina d’informació i màquines autoexpenedores.

Els usuaris hauran d’accedir a la terminal d’autobusos a través del vestíbul de l’estació intermodal i agafant les escales mecàniques que porten als controls de l’estació del tren d’alta velocitat. Els autobusos disposaran d’un punt d’accés i sortida únic, mitjançant una rampa, que donarà a la plaça d’Europa.

Actualment, la ciutat compta amb una estació d’autobusos provisional a la plaça d’Espanya, davant l’estació de tren, després que l’antiga instal·lació es demolís amb motiu de les obres de la línia d’alta velocitat. Aquestes obres van incloure la construcció d’una estació intermodal soterrada, en la qual es va reservar un espai per a la nova estació.

Un cop entri en servei la nova estació de busos, faltarà veure com quedarà la que durant nou anys d'obres del TAV ha estat l'estació provisional. L'Ajuntament de Girona té el compromís verbal d'Adif que la desmuntarà però no s'han concretat els terminis. El consistori té previst renovar la plaça però encara no hi ha un projecte de construcció definit.