Marta Madrenas vol repetir com alcaldessa de Girona

Ha anunciat que es presentarà a les primàries del PDeCAT

Marta Madrenas ha confirmat aquest matí que vol repetir com alcaldessa de Girona en les properes eleccions municipals del 2019. Madrenas ha reivindicat tot el que s'ha fet durant el seu primer any de mandat però reconeix que els diferents projectes que té pensats per la ciutat no es poden realitzar en els dos anys que queden fins els propers comicis. Amb tot, l'alcaldessa ha recordat que serà, primer, el partit (PDeCAT) i els seus militants qui decidiran si és ella la candidata, a través d'un procés de primàries.

La batllessa ha explicat que la transformació de la Carretera Barcelona en un passeig per vianants és una de les seves prioritats. "M'imagino una avinguda en la que tots els gironins ens en sentim orgullosos d'entrar pel sud de la ciutat, no com ara", ha reblat Madrenas, que ha assegurat que la ciutadania "ja percep" els canvis que ha dut a terme el seu govern.

Madrenas també ha parat atenció en els diferents plans especials pendents d'acabar. En concret, ha destacat el de Sant Narcís del que espera que sigui un "revulsiu econòmic" per aquest barri de la ciutat.

Marta Madrenas ha complert un any a l'alcaldia de Girona on va arribar-hi després de la renúncia de l'actual director dels serveis territorials d'Interior, Albert Ballesta, que només va estar 45 dies en el càrrec. Ballesta havia substituït Puigdemont quan aquest va ser nomenat president de la Generalitat. Per ser investida, Madrenas va rebre el suport dels quatre regidors del PSC.

Anar junts per un Trueta a Domeny

L'alcaldessa també s'ha referit a la construcció del nou Hospital Josep Trueta. En aquest sentit, Madrenas ha demanat unitat a tots els grups municipals i per això ha anunciat que proposarà una moció conjunta, per portar al conseller Comín. "Hem d'anar tots de bracet per demanar a la Generalitat que adquireixi els terrenys de Domeny, i es pugui començar la redacció del projecte", comenta.

L'alcaldessa diu que està "convençuda que sortirà bé" i ha ressaltat que el nou Trueta "no és una qüestió política, sinó un tema de ciutat". Per això ha demanat "màxima unitat" a tots els partits polítics.

Madrenas ha tornat a defensar que la proposta que ha fet l'Ajuntament de Girona "és la millor" i per tant considera que l'hospital ha d'anar "forçosament" als terrenys de Domeny. "Hem parlat amb tothom i la opinió és unànime, son els millors possibles", ha destacat Madrenas.

L'estació d'autobusos acabada

Marta Madrenas ha confirmat que "d'aquí res" anunciaran que començarà el servei després que hagin acabat les obres a l'Estació d'Autobusos. "No hi ha cap tema que pugui frenar-ho i només hi ha unes qüestions que s'han d'aclarir sobre la gestió del servei".

Madrenas també ha reconegut que "en principi" Adif està complint amb el calendari que es va proposar en l'última reunió. "No poso la mà al foc per Adif, però hem de reconèixer que estan complint". Tot i això, Madrenas ha recordat que l'Ajuntament de Girona "continuarà fiscalitzant" tot el que faci l'ens en la llosa del Parc Central.