Jutgen als EUA el 'marine' que va violar una companya a Lloret de Mar

L'han sentenciat a 2 anys i mig de reclusió i expulsat de l'exèrcit

El soldat nord-americà que el 23 de maig del 2015 va violar una companya en un hotel de Lloret de Mar quedarà absolt, almenys per la justícia de l'estat espanyol. Un Tribunal Militar General dels Estats Units els va jutjar i condemnar perquè tant ell com la víctima eren 'marines' de l'exèrcit. Després de declarar-se culpable, li van imposar 2 anys i mig de reclusió en una presó militar i el van expulsar del cos "amb deshonor".

La fiscalia demanava per a Stephen Abolt una pena més alta que la que li ha imposat la justícia dels Estats Units. Sol·licitava 6 anys de presó per abús sexual i el cas havia d'arribar a judici aquest dijous. La fiscal, però, ha acabat retirant l'acusació seguint el principi 'non bis in idem', és a dir, que no es pot jutjar i condemnar dues vegades per un mateix delicte. "S'entén que el tribunal d'Estats Units preval perquè ha dictat sentència abans", ha detallat Monguilod.

Actualment, el 'marine' es troba complint condemna als Estats Units. El maig del 2015, víctima i agressor estaven passant uns dies de vacances a Lloret de Mar. Tots dos estaven destinats a una base d'Alemanya. Ja de matinada, Abolt va aprofitar que la víctima estava "inconscient" o profundament adormida com a conseqüència de l'abús d'alcohol i la va violar.

Segons ell mateix va reconèixer, mentre la soldat estava estirada al llit, se li va posar al damunt i la va començar a penetrar. La dona es va mig despertar i li va dir que parés però no va aconseguir aturar-lo ni treure-se'l de sobre perquè estava afectada pel consum d'alcohol.

La denúncia es va tramitar per dues vies perquè la soldat va denunciar el condemnat als seus superiors però també es van instruir diligències penals als Jutjats de Blanes. Després que la fiscalia retirés l'acusació, la secció quarta de l'Audiència de Girona dictarà sentència absolutòria.