Mig centenar d'assistents a la xerrada sobre consum adreçada a la gent gran

Es va celebrar dimarts a Lloret de Mar

Una cinquantena de persones varen assistir a la xerrada sobre consum adreçada a la gent gran com a persones consumidores, que es va fer aquest dimarts a la tarda al Casal Municipal de Lloret de Mar.

La sessió pretenia donar les eines necessàries perquè el col·lectiu de la gent gran es protegeixi davant de possibles abusos com són les ventes a domicili, durant el transcurs d’una excursió, revisions de gas, etc, entre altres. D’aquesta manera, i només així, la gent gran podrà consumir de forma segura.

Durant la sessió es va donar el màxim d’informació als assistents i d’aquesta manera   destacaria la importància de la informació com a eina de preventiva de conflictes. I és que, tal com va dir la tècnica de consum de l’Oficina Comarcal de Consum, Sandra Bas: “conèixer els nostres drets i deures ens ajudarà a evitar situacions no desitjades”. En aquest sentit, Bas també va destacar que l’activitat d’ahir és una activitat més de les accions presencials en el territori que s'estan duent a terme de la campanya de polítiques de consum d’enguany que té el lema: “consumeix amb criteri, informa’t” a OCIC La Selva, OMIC Lloret de Mar i OMIC de Blanes

En el transcurs de la xerrada, que va acabar-se convertint en una tertúlia per l'alta participació dels assistents, hi varen intervenir la tècnica de l’Oficina Comarcal de Consum del Consell Comarcal de la Selva, Sandra Bas; i la tècnica de l’OMIC de Lloret de Mar.

En la darrera part, es va obrir el torn de paraules perquè els assistents poguessin resoldre els dubtes que tinguessin i que la majoria d’ells feien referència a les referència a les companyies elèctriques, de gas o de telefonia.

L’acte l’organitzava l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), amb l’Ajuntament i la col•laboració del Consell Comarcal de la Selva. Anirà a càrrec de Sandra Bas, tècnica del Servei de Consum del Consell Comarcal de la Selva, i Neus Castanyer, tècnica de l’OMIC de Lloret.