17 productors i 20 establiments participen a la jornada de networking a Lloret

La jornada formava part del projecte Localitza

Un total de 17 productors i elaboradors agroalimentaris i 20 establiments comercials, turístics i de restauració han participat al networking de comercialització de producte local, en el marc del projecte Localitza, que s’ha realitzat aquest dimarts, 25 d’abril al Teatre Municipal de Lloret de Mar. Durant gairebé dues hores i mitja han realitzat entrevistes ràpides i simultànies que tenien com a objectiu establir un primer contacte i explorar la possibilitat d’arribar a acords de comercialització. Els participants a la sessió han valorat molt positivament la trobada, que reforça els llaços entre productors i establiments però també entre la Selva marítima i la Selva interior i de muntanya.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; el conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Joaquim Vivas; i el cap de secció d’Agricultura i Sanitat Vegetal dels serveis territorials de Girona del DARP, Jordi Serra. En les seves intervencions, tots els responsables polítics han destacat l’oportunitat que suposa pel conjunt de la comarca de la Selva, i per Lloret en particular, el treball conjunt entre el sector agroalimentari el sector dels establiments turístics, comercials i de restauració.

Els productors que han participat al networking han estat Can Moragues (melmelades i salses, Riudarenes), La Selvaseria (cervesa artesana, Vidreres), Ca la Nydia (pastisseria, Tossa de Mar), Popaire (cerves artesana, Blanes), Cava Laviret (cava, Blanes), Baldiri Vins (vi, Santa Coloma de Farners), El Banyonet (horta, Blanes), Gerfam Rubirola (carn de vedella i porc, Riudellots de la Selva), Salsafí d’Or (salsafí i derivats, Santa Coloma de Farners), Maduixes Serrallonga (maduixes i fruites de bosc, Sant Hilari), Agrícola el Progrés Garbí (horta, Blanes), Ciurana Bassó (carn de xai i de vedella, la Cellera), Granja Provençal (làctics, Riudellots de la Selva), Serrat de Montsoriu (vi, Sant Feliu de Buixalleu), Ratafia Volcànica (ratafia, Vilobí d’Onyar),  Hort i Cultura (horta, Massanes) i Sa Croqueta (croquetes, Blanes).

Per la seva banda, els establiments que hi han assistit han estat Caprabo (supermercat),  Eurest Catalunya (menjadors escolars de la Selva), Grenyal (aula gastronòmica, Blanes), Can Llonga (allotjament rural, Riudarenes), Hotel Anabel (hotel, Lloret de Mar), Gourmet la Selva (distribuïdor, Blanes), Restaurant el Romaní (restaurant, Lloret de Mar), Vichy Catalán (balneari, Caldes de Malavella), Samba Hotels (hotel, Lloret de Mar), GHT Hotels (hotel, Lloret de Mar), Celler d’en Jordi (comerç, Sant Hilari), Evenia Hotels (hotel, Lloret de Mar), El Racó d’en Serrallonga (distribuïdor, Sant Hilari), Hostal Bonaterra (hostal, Maçanet de la Selva), Casa Granados (hotel, Tossa de Mar), Mas Romeu (restaurant, Lloret de Mar), Gran Hotel Monterrey (hotel, Lloret de Mar), Atri Cultura i Patrimoni (gestió cultural, Caldes de Malavella), Restaurant Freu (restaurant, Lloret de Mar) i Càmping Blanes (càmping, Blanes).

Aquesta activitat s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

La jornada ha estat organitzada pel Consell Comarcal de la Selva, Lloret Turisme i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació dins del projecte Localitza. Productes de la Selva

Productes a Lloret i Tossa

Coincidint amb diverses celebracions a la comarca, el pròxim cap de setmana, concretament el diumenge 30 d’abril, el projecte Localitza realitzarà una nova activitat en el marc del Festival de la Cervesa Artesana Birrasana. Aquesta activitat té com a objectiu vincular el món de la cervesa artesana amb els productes de la Selva. Consistirà en una demostració de cuina amb cervesa artesana i diversos productes locals de la comarca de la Selva.

Finalment, el projecte Localitza col·labora amb l’organització de diverses activitats vinculades al producte local en el marc de la fira Tossa Flor de Mar. Les propostes se cenren prioritàriament en donar protagonisme als productes agroalimentaris vinculats al massís d’Ardenya-Cadiretes (mel, murtra,romaní, ví, herbes, remeieres, granges de criança...), una àrea que històricament ha estat el rebost alimentari de Tossa i que avui reivindica el seu paper de proveïdor de productes de proximitat. Així al llarg de diumenge tindran lloc diferents propostes- com una fira de productors locals, tallers, showcookings i tastos- que tenen com a ingredients centrals esl productes d’Ardenya Cadiretes.