La policia estatal denuncia manca d'efectius a les comarques gironines

Enric Millo assegura que ja treballen per posar-hi remei

La policia estatal denuncia la "carència crònica d'efectius" a les comarques gironines. El comissari Francisco Pamplona ha aprofitat la presència del delegat del govern espanyol, Enric Millo, a l'acte de commemoració de l'aniversari del cos per demanar, un cop més, un increment de plantilla.

En concret, Pamplona recorda que la plantilla d'agents es troba al 70% i que falten entre 25 i 30 d'administratius per donar un servei òptim. "La situació fa que, per expedir DNI o passaport, hi haguem de destinar agents i prioritzar serveis", ha detallat Pamplona. Millo ha assegurat que fa temps que són conscients de les mancances i que ja han posat fil a l'agulla per solucionar-ho.

El delegat afirma que l'Estat està elaborant un pla per modernitzar la tecnologia i dotar el cos de més personal.

El comissari de la policia estatal a les comarques gironines, en comissari Francisco Pamplona, ha afirmat que la manca de personal afecta a totes les "escales" del cos a les comarques gironines. Falten inspectors i inspectors en cap, sotsinspectors i, també agents. La plantilla a la demarcació és d'uns 400 policies i actualment només hi ha coberts el 70% dels llocs de feina.

Segons Pamplona, aquesta situació es "pal·liarà" relativament aviat perquè han sortit a oferta pública gairebé 3.000 places. "El que passa és que entre el període de formació a l'escola i pràctiques, encara trigaran quasi un any en incorporar-se, mentrestant ens arreglem amb el que tenim per donar compliment a la nostra feina", ha afirmat el comissari.

Un altre dels problemes "crònics" no està relacionat amb els agents, sinó amb els personal administratiu. "Hi ha carència crònica de personal dels cossos generals, que són els encarregats de la tramitació de documents d'identitat i passaports", ha explicat Pamplona. Aquesta situació ha obligat a "prioritzar" i destinar agents a cobrir aquesta feina perquè, ressalta el comissari, és un servei que no poden deixar de donar a la ciutadania.

"Les autoritats polítiques coneixen aquesta casuística i està en vies de solució poder ampliar les plantilles", ha concretat Pamplona. En la mateixa línia, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat que estan treballant des de fa temps per incrementar plantilles i que els resultats es començaran en els "propers mesos".

Millo no ha posat dades sobre la taula perquè abans s'ha de ratificar pel Consell de Ministres. Tot i això, ressalta que el pla que estan elaborant servirà per augmentar recursos humans i també tècnics. "Farem una inversió important en un pla de modernització de l'administració de l'Estat a la perifèria i jo estic molt implicat perquè es faci a Catalunya", ha conclòs.

El delegat ha presidit aquest dimecres a Girona l'acte de commemoració del 193è aniversari de la creació de la policia estatal. Durant l'acte han entregat diplomes als agents jubilats, un dels quals l'ha recollit la vídua d'un inspector en cap que va morir abans de poder-lo rebre.