Denuncien un pescador furtiu per capturar vuit truites d'una reserva protegida de Queralbs

Se l'acusa de pescar sense llicència i amb esquer natural

Els fets van tenir lloc ahir i els agents van intervenir gràcies a l'avís d'un ciutadà que va veure el denunciat mentre pescava. Els agents rurals i un guarda de pesca fluvial van interceptar el pescador quan aquest tornava al seu vehicle. Van identificar el denunciat i van inspeccionar el vehicle i el contingut de la motxilla que duia, on van trobar vuit truites. En tractar-se d'una zona de pesca controlada sense mort totes les captures s'han de retornar vives al riu.

A més, tampoc disposava del permís de la zona de pesca controlada, requisit necessari per poder pescar en aquest riu, i es van trobar indicis que havia pescat amb esquer natural, modalitat no permesa en aquest tipus d'aigües. Es van comissar les truites i la canya que havia utilitzat, i se li va aixecar la corresponent acta de denúncia.

La zona de pesca controlada del riu de Núria es troba inclosa dins d'una zona de reserva genètica de truites, on es preserva la puresa genètica de la truita autòctona. Les zones de reserva genètica són conques tancades a les capçaleres dels rius, on les poblacions de truites presenten unes característiques genètiques pròpies. Totes aquestes zones, si no són refugis de pesca, és a dir, on la pesca hi és prohibida, són zones de pesca sense mort, i hi són prohibides les repoblacions i l'ús d'esquers naturals i alguns d'artificials.

Amb la nova Llei de pesca, de l'any passat, pescar sense el permís pertinent implica una infracció lleu, amb sancions que van dels 60 als 600 euros. A més, cada truita capturada il·legalment en una zona de reserva genètica de truita es valora en 120 euros, a efectes d'indemnitzacions, que se sumen a la quantia de les sancions.