Bon ritme de venda de bitllets de la Grossa de Sant Jordi a poques hores del sorteig

Els bombos i les boles ja són al Teatre de Blanes

El proper dijous a les 12.15h es celebra per primera vegada el sorteig de la Grossa de Sant Jordi. Els premis es reparteixen just el mateix dia que es complex el 30è aniversari de Loteria de Catalunya. En total estan a la venda 80.000 números, del 00000 al 79999, a un preu de 5 euros el bitllet.

La venda es va iniciar el dimarts 11 d'abril i els bitllets estaran disponibles fins una hora abans del sorteig, Malgrat que encara no hi ha dades oficials, des de Loteria de Catalunya asseguren que aquests darrers dies la venda ha augmentat. "Encara estem pendents del retorn dels bitllets que no es venguin però estan tots distribuïts i els darrers dies s'està animant molt ", ha explicat el cap de l'àrea tècnica, Jordi Oriol.

El primer sorteig de la Grossa de Sant Jordi es farà al Teatre de Blanes. S'ha escollit aquesta localitat perquè va ser on es va vendre el primer premi del darrer sorteig de la Grossa de Cap d'Any. De fet, el propietari de l'estanc del Mercat de Blanes on es va vendre el primer premi, Ricard Borrell, serà el padrí del primer premi.

Preparatius al Teatre de Blanes

El Teatre de Blanes té unes 400 localitats i s'han convidat veïns del municipi perquè segueixin en directe el sorteig. Els operaris i tècnics treballen ja en el muntatge de tot l'esdeveniment. Aquesta tarda han arribat els bombos i les boles, que estan dins uns maletins precintats i que estaran sota la custòdia de la Policia Local fins al sorteig del dijous.

Oriol ha explicat que el sorteig funcionarà com és habitual i que es repartiran cinc grans premis (hi ha 12 MEUR en joc). La previsió és que duri entre mitja hora i tres quarts. L'encarregat de donar la veu a l'auditori serà Ferran Aixalà. De fet, tres persones del públic, escollides a l'atzar, seran les mans innocents encarregades de prémer el botó del 5è, 4t i 3r premis.

Els padrins del 2n i 1r premis seran, respectivament, Edgar Gómez, cantant de l'anunci publicitari de la Grossa de Sant Jordi, i Ricard Borrell, el propietari de l'estanc de Blanes.

TV3 i Catalunya Ràdio emetran en directe el programa del sorteig 'Fem-la Grossa', que estarà conduït pels presentadors de la televisió pública de Catalunya Lluís Marquina i Cristina Riba.