La comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala torna a tenir rates

El sindicat policial anuncia que portaran el cas al Departament de Treball perquè actuï

El sindicat policial USPAC denuncia que hi ha rates a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala. Aquesta no és la primera vegada que alerten d'aquesta situació. De fet, ja ho han fet en dues ocasions més però asseguren que ara la situació ha empitjorat i els animals no només entren a través del clavegueram sinó que n'hi ha, fins i tot, als conductes de ventilació. El portaveu del sindicat, Josep Miquel Milagros, diu que la Direcció General de Policia (DGP) els va assegurar que havia pres mesures però "tot continua igual". Per això, han anunciat que portaran el cas al Departament de Treball perquè "actuï en conseqüència". "Ho considerem un fet molt greu, que perjudica clarament la nostra feina i la nostra dignitat", insisteix.

"Fins ara sortien de la claveguera però ara ja n'hem trobat en aquests punts", explica. Aquesta situació, insisteix, crea un problema de manca de salubritat i un "risc" pels agents perquè aquests animals estan relacionats amb la propagació de nombroses malalties. A més, diu, tenen accés a llocs comuns com el menjador i on guarden queviures. "Res els impedeix accedir als espais on s'atenen als ciutadans", remarca.

Segons Milagros, la Direcció General de Policia coneix la situació i els va dir que havia pres mesures. La nova aparició de rates constata, al seu entendre, que no s'ha fet el que caldria. "Les accions dutes a terme per l'administració fins al moment són un nyap i totalment insuficients", insisteixen a través d'un comunicat. Per això, han anunciat que denunciaran el cas davant del Departament de Treball perquè "actuï en conseqüència".

Amb tot, que es prenguin mesures urgents com ara tapar amb material d'obra tots els possibles forats d'accés així com localitzar els punts dels falsos sostres i conductes d'aire per on han pogut entrar els animals i "bloquejar-los". També volen que es netegin i desinfectin aquelles zones on n'han trobat.