Prop d'un centenar de participants en lectura continuada de l'obra de Josep Pla a Palafrugell

Enguany s'ha estrenat l'espectacle 'Josep Pla. Terra, vila i mar'

Prop d'un centenar de persones han participat aquest diumenge a la 14a edició de la Lectura continuada de l'obra literària de Josep Pla que, un any més, s'ha fet coincidint amb la diada de Sant Jordi. Entre les 10 del matí i les dues de la tarda els lectors han llegit fragments de l'obra 'Viatge a Rússia el 1925', de Josep Pla, inclòs a 'El Nord', volum V de l'Obra Completa de l'escriptor palafrugellenc. Com a novetat, enguany destaca l'estrena de l'espectacle 'Josep Pla. Terra, vila i mar' que interpretaran Toti Soler i Joan Massotklainer, guitarra i veu respectivament, per tancar els actes de la Diada. Tots dos artistes empordanesos s'endinsen en l'univers literari de Pla i fan un recorregut per 'L'Empordà petit' que tant estimava l'escriptor, a partir d'una selecció de textos d''El pagès i el seu món', 'El carrer estret' i 'Aigua de mar'.
 
Les activitats de Sant Jordi a Palafrugell es clouran el 28 d'abril amb el lliurament de premis del 42è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius que organitza l'Institut Frederic Martí Carreras.

Aquest any s'ha repetit la jornada de portes obertes la Fundació Josep Pla, el Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas i el Museu del Suro, a on s'han ofert diverses activitats familiars per a infants de 5 a 10 anys i una visita guiada per a tots els públics. Per incentivar la visita als tres espais, quan s'accedia a un dels museus es donava a cada visitant una targeta que, un cop segellada als tres espais, ha pogut lliurar al Teatre Municipal per participar en un sorteig de productes culturals.

Com ja és tradició a la diada de Sant Jordi, els carrers de Cavallers, dels Valls i la plaça de l'Església s'han omplert de parades de roses i llibres.