Salt oferirà un grau superior en so per a audiovisuals i espectacles a partir del curs vinent

L'impartirà l'escola ETECAM

Les comarques gironines tindran a partir del curs vinent el primer cicle formatiu de grau superior de so centrat en l'àmbit audiovisual i els espectacles. La seu de l'escola ETECAM, a la Coma Cros de Salt, ha acollit aquest dijous la presentació del projecte, que suposa un pas endavant tant per al centre com per a l'oferta formativa gironina. Fins ara, només s'impartia a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

Els alumnes que el cursin obtindran el títol de grau superior en tècnic de so d'espectacles i audiovisuals i podran optar a diverses sortides professionals. Entre elles, la de cap de so de cinema, tècnic de so en diferents modalitats o bé mesclador.

El grau disposarà d'equipaments tècnics de primer ordre. Entre ells, l'aula-escenari de La Mirona de Salt, que es posarà a disposició dels alumnes per tal de poder realitzar les classes teòriques i pràctiques en qualsevol horari. També comptaran amb una aula-taller amb tots els elements de mesura i anàlisi acústica necessaris i així com una aula-estudi de gravació.

Un centre en creixement

L'ETECAM va néixer de la mà de la Fundació Privada Casa de la Música del Gironès (aleshores Casa de la Música Salt-Girona) com a resultat de la unió de tots els cursos de tècniques d'espectacle que s'impartien dins l'àrea de formació del projecte. L'any 2012, l'ETECAM es va convertir en escola i s'hi van començar a realitzar diferents mòduls formatius entre La Mirona i la Factoria Cultural Coma-cros.

A la presentació del projecte, hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas i director del centre, Pep Barrachina.