Jair Domínguez deixa 'La segona hora' de RAC1

El periodista altempordanès marxarà al finalitzar la temporada en curs

El periodista, guionista i escriptor altempordanès, Jair Domínguez, acabarà la seva relació professional amb el programa "La segona hora" de RAC1 en finalitzar aquesta temporada el proper mes de juliol, posant punt i final a nou temporades dins el magazín d'humor dirigit per Quim Morales segons han informat fonts de la cadena radiofònica a aquest diari.

Domínguez, que va iniciar la seva carrera el 2002 a Ona Catalana amb el programa "El rosari de l'Aurora", ja comptava amb la companyia del mateix Morales i Xavier Pérez Esquerdo. La del juliol seria la segona baixa que pateix el programa després que Candela Figueras anuncies l'agost de l'any passat a la direcció de RAC1 i a Morales que tenia pensat plegar. Posteriorment, el seu rol dins el programa el va ocupar Ana Polo.

Preguntat per aquest diari, Domínguez no ha volgut fer declaracions al respecte. En cas de confirmar-se significaria posar fi a un trio que han treballat junts a les ones durant més de 14 anys.

Increment d'audiència

'La segona hora' ha registrat un nou rècord segons ha publicat avui l'Estudi General d'Audiències (EGM) situant-se en 177.000 oients, superant en 31.000 la xifra facilitada en la darrera onada de l'any passat.

Polèmic

Domínguez a més de ser conegut per a formar part de l'equip que va idear la cançó que va representar Espanya al concurs d'Eurovisión, "Baila el chiki-chiki", interpretada per Rodolfo Chikliquatre (David Fernández), també ha estat objecte de grans polèmiques.

La primera va tenir lloc el 2013 quan a través d'una piulada a Twitter va assegurar que "el que necessita Espanya per reaccionar és un devastador accident aeri on morin de forma horrible tots els membres de la Roja". El text, que intentava ser una crítica punyent a la situació en que vivia el país, va prendre un altre to i els mitjans madrilenys el van posar en el punt de mira.

Amb tot, la polèmica més sonada i per la qual va haver de declarar al jutjat de Figueres per ordre de l'Audiència Nacional per un suposat delicte d'injúries contra la Corona que finalment va quedar arxivat pel jutge Javier Gómez Bermúdez. Domínguez, fou citat a declarar el 21 de gener de 2013 a Figueres acusat arran d'una aparició en el programa 'Bestiari Il·lustrat' emès el 9 d'octubre del 2012. Concretament, se l'acusava d'haver menyspreat la figura del Rei en "disparar" al monarca en un gag on s'apuntava contra una caricatura del Rei amb una pistola de mentida i posteriorment es tacava el dibuix amb pintura vermella.

Actualització (22/06/17): Jair Domínguez ha confirmat a través de la xarxa social Instagram la seva sortida del programa i trenca així el seu silenci respecte el tema després de la publicació d'aquesta notícia.