Les noves fòrmules de lloguer de vehicles

Apps i vehicles amb conductor, les alternatives al taxi de tota la vida

Les aplicacions per demanar taxis a través dels telèfons mòbils intel·ligents han proliferat durant els darrers anys, especialment a les grans ciutats com Barcelona. Els noms d'apps com myTaxi, Hailo, TaxiClick, JoinUp, Taximes, Pidetaxi o NTaxi s'han popularitzat entre els usuaris del sector, a jutjar pels milers de ressenyes que registren a les botigues online més populars, com App Store o Google Play. El sector del taxi defensa que això és una mostra de la modernització i especialització del negoci, ja que les aplicacions per a 'smartphone' ofereixen serveis addicionals com temps d'espera gratuït, previsió del preu i del temps aproximat de la carrera, accés a l'historial de viatges, sol·licitar vehicles ecològics i, fins i tot, compartir el trajecte amb un altre usuari.

Tanmateix, la tecnologia també ha permès l'entrada al mercat de serveis que poden competir amb el taxi tradicional i que han obtingut la llicència VTC. Sota el lema explicatiu per sí mateix "vehículos con conductor Basicgo" (Sic), aquest en seria un bon exemple. A banda, el sector del taxi recela de la implantació del gegant de la mobilitat Uber, que de actualment no pot operar a l'estat espanyol, però que ja dóna servei a unes 500 ciutats a nivell mundial i s'ha convertit en el blanc de les crítiques dels taxistes, com es va veure en la vaga i la manifestació del darrer 16 de març a Barcelona.

Amb tot, malgrat les protestes del sector del taxi, els clients cada dia prefereixen més una opció que no els obligui a dir frases com "deixi'm a la cantonada" o "aquí ja m'està bé" per a no ser vist. La possibilitat d'arribar davant la porta de l'esdeveniment el qual es vol assistir "sense vergonya" és un plus que ja ofereix Basicgo a l'àrea de Barcelona.

A partir d'aquí les opcions són diverses i variades; des de vehicles estàndard fins a més exclusius, passant per furgonetes, vans, microvans, microbusos, minibusos i, fins i tot, autobusos.

Un altre avantatge respecte les apps on terceres persones presten el servei de forma ocasional és la disponibilitat horària. El lloguer de vehicles amb conductor es poden contractar les 24 hores del dia/els 365 dies de l'any i són, especialment útils, per desplaçaments clàssics des de (o en direcció) a l'Aeroport del Prat. Aquest el converteix també amb un servei molt adequat per a realitzar city tours o bé viatges de negocis/corporatius.