Mieres vota en què s'inverteixen 20.000 euros del pressupost

Els veïns podran expressar-se durant tota la setmana que ve

Segon any que la població de Mieres (Garrotxa) votarà uns pressupostos participatius. Enguany, però, s'ha afegit a la consulta la pregunta qui ha de ser el nou jutge de pau del municipi. Per aquest càrrec s'han postulat dues candidatures la d'Isidre Vila i la d'Ester Nart, filla de la regidora d'urbanisme. Aquest llaç ha fet que el plenari de l'ajuntament hagi cregut convenient que fossin els ciutadans de Mieres qui decidissin qui serà el jutge de pau.

L'alcalde de la població, Enric Domènech, explica que la proposta de portar els pressupostos a votació vol "trencar amb la lògica" que un regidor decideixi en què s'han d'invertir els diners del poble. "Hi ha una voluntat tant de l'equip de govern com de la ciutadania en participar de la vida pública", ha ressaltat.

Domènech ha explicat que també han fet feina de promoció per tal d'animar als ciutadans de la vil·la a votar. "Volem que el màxim de gent s'acosti a opinar i decidir de veritat en qüestions rellevants del seu poble".

Entre les propostes que s'han presentat per invertir els 20.000 euros, hi ha la d'arreglar l'entrada de l'aparcament municipal (2.500€), reparar el mur del cementiri (10.000€), adaptar el paviment d'una part de la Plaça Major perquè les persones no rellisquin (4.500€), construir una estructura per fer ombra al sorral de l'escola (5.500€), construir un parc d'skate (4.500€), reparar l'asfalt del camí de la Riera (10.000€), realitzar quatre activitats d'aventura per a joves (4.500€), o reparar el paviment del carrer de la plaça Major i el camí de pujada de la Font (10.000€).

Tota la setmana per votar

Tot i que les votacions s'han obert aquest dissabte, els veïns podran votar durant tota la setmana que ve en horari d'oficina al consistori. "Creiem que és bo i positiu donar més temps, perquè si algú ha sortit de vacances tingui també l'opció de decidir", ha reblat Domènech. L'alcalde creu que hi haurà una bona participació i considera que "s'ha consolidat" la proposta de fer pressupostos participatius.