Santi Vila: ''Un polític que raoni en clau autonomista no té res a dir ni a fer en l'opinió pública''

El conseller de Cultura lamenta que se'l relacioni amb l'autonomisme

Reacció ferma del conseller de cultura, Santi Vila, a les paraules del secretari organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí. Vila ha considerat que es tracta d'una reflexió "desafortunada" i ha lamentat que es filtri en un moment "tan inoportú". "És molt dissortat que surti perquè en aquests moments l'únic missatge que s'ha de donar és que estem units per complir el mandat que vam tenir el 27 de setembre", ha reblat Vila.

El conseller ha deixat clar que la via autonomista no està a l'agenda del govern i, de fet, considera que "està morta". Vila ha ressaltat que ara mateix tots els consellers i el partit del PDeCAT "estan compromesos amb el president". "El procés que viu Catalunya en aquest moment només contemplem que acabi bé", ha destacat el titular de cultura.

Dolgut per la vinculació amb l'autonomisme

Vila també ha volgut expressar el seu malestar en referència a diverses opinions aparegudes a les xarxes socials vinculant-lo amb l'autonomisme. El conseller considera que és "molt injust" que se'l vegi com un polític autonomista, i ha remarcat que aquestes opinions sobre la seva persona l'han "preocupat molt i dolgut".

En aquest sentit, el conseller ha recordat que ell té sis advertiments del Tribunal Constitucional i no li han "tremolat les cames" a l'hora d'estar al costat del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Vila ha volgut excusar les paraules de Bonvehí fetes "en un marc desenfadat, on a vegades no es diuen les coses que un realment pensa". El conseller també ha recordat que una de les feines de Bonvehí és trobar els representants més "idonis en funció de les comptesses electorals que hi hagi". Una feina que Vila, però, demana que es faci "amb discreció".