CIMALSA invertirà 108.000 euros en un nou accés i la millora de l'enllumenat del LOGIS Empordà

Es vol convertir l'equipament en un referent logístic

L'empresa pública CIMALSA ha anunciat una inversió de 108.000 euros durant el primer trimestre d'aquest any per millorar el LOGIS Empordà del Far d'Empordà (Alt Empordà) i convertir-lo en un "referent nacional" en infraestructures logístiques. L'actuació inclourà l'obertura d'un nou accés rodat al recinte per millorar-se la mobilitat així la reconversió de l'enllumenat a la tecnologia LED.
 
La intervenció també implicarà plantar nou arbrat i reestructurar l'existent. L'equipament, promogut i gestionat per l'ens públic, està dedicat a l'activitat logística i de serveis. Compta amb quatre empreses ubicades en una superfície de 73 hectàrees, 21 de les quals estan urbanitzades. Està ubicat a tocar de l'estació intermodal de Vilamalla i té capacitat per gestionar mercaderia ferroviària en contenidors, frigorífics i automòbils, entre d'altres.
 
El Govern té clara l'aposta per aquest infraestructura amb vocació transfronterera. Per això, en els darrers anys s'ha anat consolidat i, actualment, compta amb quatre empreses instal·lades i en ple funcionament. La previsió és que s'ampliï amb la futura plataforma Intermodal de l'Empordà, amb connexió ferroviària d'ample ibèric i europeu.

Mentrestant, l'empresa pública que el gestiona ha anunciat una nova inversió per a continuar posant a punt les instal·lacions. Durant el primer semestre d'aquest 2017, destinaran 108.000 euros a millorar els accessos, l'enllumenat i les zones verdes del recinte.

El director general de CIMALSA, Isidre Gavín, assegura que es tracta d'una important inversió amb la qual "ens apropem a l'objectiu de 2020, ja que com a gestors del polígon incorporem a la seva genètica de treball els valors europeus d'eficiència, estalvi i productivitat".

L'objectiu és convertir les instal·lacions en un referents i donar millors eines tant a les que ja hi ha instal·lades com a les que s'hi puguin ubicar.

L'equipament logístic té una superfície de més de 70 hectàrees, 21 de les quals estan urbanitzades.