Mor l'exministra socialista Carme Chacón als 46 anys

Va ser la primera dona a fer-se càrrec de la cartera de Defensa

L'exministra de Defensa Carme Chacón ha mort aquest diumenge a Madrid, segons ha confirmat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a través de Twitter. La socialista, de 46 anys, patia una malaltia cardíaca. Chacón, membre de l'executiva del PSOE i militant del PSC, va ser escollida diputada per Barcelona el 2000. El 2004 va ser nomenada vicepresidenta del Congrés dels Diputats fins que el 2007 va ocupar el càrrec de ministra d'Habitatge del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i el 2008 ministra de Defensa, de fet, va ser la primera dona al capdavant d'aquesta cartera.
 
En el 38è congrés del PSOE, celebrat el febrer del 2012, es va presentar com a candidata a secretària general del PSOE; el seu rival va ser Alfredo Pérez Rubalcaba, davant el qual va perdre per 22 vots. Al Congrés Extraordinari del PSOE celebrat els dies 26 i 27 de juliol del 2014 va ser triada Secretària de Relacions Internacionals del PSOE fins al 2016 on va presentar la seva dimissió.
 
Carme Chacón va néixer el 13 de març del 1971 a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). Chacón era filla d'un bomber originari d'Oula del Río (Almeria) i d'una advocada catalana. A més, era néta de Francisco Piqueras, un anarquista aragonès.

Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona, va ser professora de Dret constitucional a la Universitat de Girona, va realitzar estudis de postgrau al Osgoode Hall Law School de Toronto, a la Universitat de Kingston i la Université Laval de Quebec (Canadà).

Militant de les joventuts socialistes des de 1989 i afiliada al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des de 1994, va iniciar la seva carrera política a la seva localitat natal, Esplugues de Llobregat, on va arribar a ser la primera tinent d'alcalde.