L'Ajuntament de Girona reconeix que la Policia Municipal està mancada d'efectius

El consistori crearà tres noves places

L'Ajuntament de Girona crearà tres noves places d'agent de la Policia Municipal. L'ampliació de la plantilla es votarà en el ple de dilluns vinent. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, reconeix que el cos està mancat d'efectius però defensa que, fins ara, la llei no els deixava crear noves places. Ara, però, hi ha hagut una modificació i s'han alçat algunes de les restriccions que s'imposaven al capítol 1 (el de personal).
 
Això permetrà crear aquestes tres noves places. "Som conscients que Girona està per sota dels índexs de policia per habitant que correspondrien i ho volem anar millorant", ha manifestat Planas. La voluntat del govern és tenir a punt les bases a l'abril, per tal que els agents que guanyin la plaça puguin anar a l'acadèmia de la policia al setembre. Llavors, hauran d'estar-se un any de formació a l'escola abans d'ingressar al cos. Planas avança que volen crear tres noves places cada any. Això farà, doncs, que s'incorporin nou agents més a la plantilla fins al 2019 (quan acaba el mandat).
 
Girona modificarà la plantilla per tal d'incorporar tres noves places d'agent de policia. Aquest anunci, que es votarà en la sessió plenària de dilluns, arriba després que el mateix cap del cos, l'inspector Joan Jou, hagi reclamant públicament més efectius. Ho va fer el passat mes de gener, durant la festa del cos.

L'inspector i cap del cos va aprofitar la diada de la Policia Municipal de Girona per reclamar més agents ja que, segons assegura, en els darrers dos anys han crescut un 22% els actes al carrer fruit de la dinamització cultural i turística a la capital gironina. Això, en canvi, no s'ha compensat amb més agents. En aquell moment, l'alcaldessa, Marta Madrenas, va recollir el guant i es va comprometre a "corregir" la situació, sense donar més detalls.

Ara, tres mes més tard, el consistori anuncia que ampliarà la plantilla del cos. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ha justificat que eren conscients de la mancança però que estaven lligats de mans i peus perquè la llei no els permetia ampliar plantilla. Ara, però, hi ha hagut alguns canvis i, específicament per als cossos de seguretat, hi ha marge per crear noves places. I així ho ha volgut aprofitar el govern municipal. "Som conscients que estem per sota dels índexs que corresponen, tenen raó quan demanen més efectius", reconeix Planas.

Augmentar tres agents per any fins al 2019

Els plans del govern municipal passen per crear tres noves places aquest 2017, tres més el 2018 i tres més el 2019, el darrer any del mandat. És a dir, incorporar nou policies en tres anys a una plantilla que, segons Planas, ara té 140 efectius. "Si seguim governant la nostra idea és anar augmentant el cos", afegeix.

La regidora d'Hisenda ha detallat que volen tenir a punt les bases a l'abril per tal de convocar el concurs. La idea és que al setembre aquells que hagin guanyat ja puguin ingressar a l'escola de policia i, un any més tard, començar a servir a Girona.