Cesk Freixas omple l'Auditori de Girona en l'estrena de 'Proposta'

L'artista s'ha acompanyat del poeta Roc Casagran i Yacine Belahcene

Cesk Freixas torna al festival 'Strenes' per tercer cop, ara per presentar el seu sisè disc titulat 'Proposta'. El cantautor ha omplert la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona per repassar alguns dels seus èxits però, sobretot, per mostrar en directe els nous temes. Segons assegura, el disc té un to "més optimista i vitalista" que l'anterior ('Protesta') i fa un gir cap a les músiques popular de l'arc mediterrani. "Després de la protesta toca fer propostes i posar sobre la taula alternatives i possibles solucions", ha manifestat.

Freixas defensa que la cançó protesta té sentit si el públic vol, a banda de passar-ho bé, reflexionar sobre els temes que se li plantegen. "M'interessa convertir el concert en una espècie de plaça o àgora, ni que sigui de manera simbòlica", apunta. Per fer-ho, a més, ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes, com el poeta Roc Casagran (amb qui ja ha col·laborat anteriorment), Yacine Belahcene (ex Cheb Balowski) o Joan Boada i Núria Lozano (La Carrau).

El concert ha començat, precisament, amb els temes que són més significatius per a l'artista. Ha calgut esperar fins a ben entrat el concert per anar descobrint els nous temes. En paraules del mateix Freixas, 'Protesta' no només és un disc més optimista sinó que hi ha un acostament a les músiques de l'arc mediterrani. "Des de la música també podem explicar que som un país d'acollida, com reivindiquem ja políticament", assegura.

Freixas defensa que la cançó protesta continua vigent i que el seu esperit és despertar en el públic preguntes i espais de reflexió. "Volem intentar que sigui un mitjà de comunicació i un espai de debat, m'agrada pensar que els meus concerts són com una espècie d'àgora i plaça on la gent es fa preguntes", ha valorat.