Tret de sortida a la campanya de Setmana Santa al castell de Montsoriu

Restarà obert fins el pròxim 17 d’abril

El castell de Montsoriu donarà el tret de sortida a la campanya de Setmana Santa aquest dissabte, 8 d’abril, amb la obertura al públic cada dia, concretament fins el 17 d’abril. L’horari de visites serà de les deu del matí a les set de la tarda ininterrompudament, tal com ha avançat la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner.

L’obertura cada dia, en horari d’estiu, permetrà que moltes persones aprofitin aquests dies de vacances per visitar el que és considerat el millor castell gòtic de Catalunya.

Si bé les xifres de visitants durant els tres primers mesos han estat molt bones, s’espera que amb el canvi d’hora realitzat fa dues setmanes i l’ampliació de l’horari de visita, que s’allarga de les cinc a les set de la tarda, el nombre de visitants continuï creixen de forma progressiva durant tots els mesos de primavera.

El nombre de visitants durant la Setmana Santa de l’any passat va assolir unes xifres molt bones i van suposar un nou rècord de visitants. S’espera que enguany, en què estarà obert cada dia, el castell de Montsoriu assoleixi novament uns molt bons resultats.

Per tal que el nombre de visites vagi creixent, des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu es va iniciar una campanya de comunicació conjunta , el passat dia 23 de març, perquè el castell de Montsoriu rebi una molt bona afluència de visitants durant aquest període de temps, que és considerat com a temporada alta per al castell. Enguany, la campanya ha fet un pas més i s’han destinat diverses accions a una projecció internacional amb la idea de captar més visitants procedents, per exemple, de França donada la seva proximitat.

En el marc d’aquest campanya, que s’allargarà fins al mes de juny, també s’inclouen diverses activitats com “Per Sant Jordi visita el castell”, amb l’obsequi d’un punt de llibre per la compra de cada entrada o bé d’una entrada gratuïta per la compra del llibre Montsoriu el castell gòtic de Catalunya, només per citar-ne algun exemple.

Amb tot però, un dels fets que de ben segur contribuirà que Montsoriu rebi un major nombre de visitants durant la Setmana Santa és el resultat que aquest monument arquitectònic està obtenint en el concurs #Monument.Cat, en el marc del programa “Estat de Gràcia”, de Catalunya Ràdio, juntament amb les revistes Descobrir i Sapiens i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. I és que el castell de Montsoriu és un dels monuments favorits dels catalans; així ho indiquen els resultats de les votacions que s’estan duent a terme en la segona edició del concurs per decidir quina és la icona patrimonial del país.

El castell de Montsoriu va rebre més de 16.000 visitants durant el 2016. Es tracta d’una xifra rècord des que l’any 2011 va obrir les portes com a monument públic, i es preveu que aquesta xifra augmenti any rere any i vagi assolint el pes que li pertoca com el millor castell gòtic de Catalunya.

Des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu respectivament s’espera atraure un major nombre de visitants en un futur. Per Balliu i Rayner, president del Consell i presidenta del Patronat del Castell, aquest monument és el castell gòtic més important de Catalunya i contribuirà a dinamitzar el turisme a la zona i a les comarques veïnes.