Jordà diu que els PGE són ''una trampa i una enganyifa''

ERC presentarà multitud d'esmenes referents a comarques gironines

Teresa Jordà ha analitzat el projecte de PGE per al 2017 envoltada de la resta de diputats i senadors gironins d'ERC al Congrés. Per a la cap de llista, novament l'executiu del PP demostra que "continua fent trampes jugant al solitari" i omple el document d'inversions "fantasmes".

"Rajoy mai compleix allò que diu, i a sobre ens presenta uns pressupostos que són una enganyifa", ha criticat Jordà. La diputada d'ERC assegura que, d'entrada, els PGE per Girona poden "fer aixecar les celles", perquè doblen la inversió respecte al 2016 superant els 130 MEUR. "Però quan s'analitzen a fons, queda demostrat que hi ha ben poca cosa per al territori", hi afegeix.

Teresa Jordà subratlla que moltes partides "no volen dir cap cosa" i que, de ben segur, quedaran en paper mullat. "Allò important dels pressupostos és la liquidació", afirma, recordant que molta inversió no s'executarà. I fent un símil amb la meteorologia i les promeses de Rajoy a la seva visita a Barcelona, Jordà assegura: "Se'ns va prometre una pluja de milions, que s'han convertit en una tempesta de realitat, amb ràfegues de tramuntana a l'Alt Empordà i pedregada en altres llocs".

Amb això, Teresa Jordà ha volgut fer palès el "menysteniment" que els PGE fan al territori, amb poca inversió per a l'N-II (sobretot, els trams del nord), la futura A-26 o les línies de Rodalies. "Amb la nacional se'ns fa mofa, perquè allà on s'hi treballa hi ha pràcticament dues màquines sobre terreny; no se'ns dona cap garantia i l'inici d'obres als trams pendents es va estirant com un xiclet", assegura.

A més, la diputada critica que no es concreti "ni un sol euro" per a línies de Rodalies –"per exemple, l'R3 fins a Ripoll", precisa- i que es torni a oblidar l'N-260. Jordà també avança que, amb uns pressupostos que preveuen entrar en vigor a l'estiu, "pràcticament no hi haurà temps d'executar res".

Allau d'esmenes des del territori

A partir d'ara, la diputada d'ERC ja avança que es dedicaran a "diseccionar" el projecte de PGE, per fer-ne evidents totes les mancances per al territori. I que això tindrà una conclusió clara davant Madrid. D'entrada, una esmena a la totalitat; però, al seu costat, una altra allau d'esmenes –"si han de ser milers, ho seran", precisa Jordà- que tinguin en compte les reclamacions de les comarques gironines.

Per això, ERC ja ha començat a consultar els municipis de la demarcació, perquè els seus alcaldes els hi facin arribar tot allò que "considerin oportú" perquè s'inclogui als PGE. "Reclamarem aquella rotonda o aquella tanca de seguretat que ens demanin", avança Jordà, fent palesa la voluntat de detall on volen arribar.

Per últim, ERC confia que aquests siguin els últims pressupostos de l'Estat als quals hauran de presentar esmenes. "Si fos per voluntat nostra, ho serien", ha conclòs Jordà.