Charles Aznavour i la banda sonora de tota una vida a Cap Roig

El cantautor armeni repetirà actuació aquesta nit i clourà el festival

Aznavour canta en cinc idiomes i és un dels cantants francesos més coneguts a nivell mundial. No ha decebut al públic del Festival Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell i a l'escenari ha portat alguns dels temes que l'han convertit en una estrella. La Boheme, She o Que c'est triste Venise han sonat de la veu de Charles Aznavour acompanyat a l'ecenari d'instruments de corda, percussió i vent.

Un repertori d'unes vint-i-cinc cançons que han servit per repassar la seva trajectòria i demostrar, una vegada més, que és un dels grans de la música actual. Aznavour ha combinat la seva trajectòria com a solista amb la de compositor i actor.

Orígens

Charles Aznavour és d'origen armeni i sempre ha reivindicat les seves arrels i ha denunciat el genocidi que va viure el seu poble per part de Turquia durant la Primera Guerra Mundial. No tot ha estat denúncia i Aznavour també ha volgut difondre i donar a conèixer la història i cultura d'Armènia. Ho ha fet a través de l'art participant en pel·lícules com Ararat o composant cançons com Ils sont tombes, que va compondre en el seixantè aniversari del genocidi.

Aquest paper compromès l'ha portat a ser nomenat per la Unesco ambaixador permanent d'Armènia i també ha creat una fundació d'ajuda humanitària al poble armeni.