ERC advoca per una Girona ''LGTBI-Friendly''

Demanaran que el Ple es pronunciï en contra d’accions com la del bus transfòbic

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de dilluns vinent per a què Girona es declari “ciutat LTBI-friendly”. Maria Mercè Roca ha declarat que “a Girona no hi ha d’haver discriminacions de cap tipus” i ha explicat que aquest compromís, també, “pot encarar-se a la promoció econòmica enfocada cap als visitants que formin part d’aquest col·lectiu”. “La moció té aquest doble esperit”, ha explicat.
 
En el text de la moció, els regidors d’ERC-MES expliquen que a nivell mundial el turisme LGTBI representa un 10% del flux de viatgers i un 15% de la despesa turística, sent el segment de visitants que més creix d’acord amb la OMT. Segons la portaveu, la declaració per Ple de ciutat LGTBI-friendly “és el primer pas per fer de Girona una ciutat més inclusiva, oberta i atractiva pel públic LGTBI”. Maria Mercè Roca ha explicat que cal que aquesta proposta “s’insereixi en una estratègia global de la planificació turística a la ciutat”, i ha recordat que ERC-MES ha demanat insistentment l’acceleració dels treballs per al Pla Estratègic de Turisme.
 
Alhora, en la moció demanen que un cop adoptat l’acord s’iniciï una campanya de sensibilització i difusió d’aquesta iniciativa entre els establiments de la ciutat. “Volem llançar el missatge que Girona és una ciutat lliure de discriminacions i que accepta a tothom, sigui quina sigui la seva orientació sexual”. Maria Mercè Roca ha explicat que aquesta proposta va en la línia de moltes de les iniciatives del grup, “que persegueixen una ciutat més justa i més cohesionada, on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en llibertat”.
 
Autobús transfòbic
 
Per aconseguir els objectius que es proposen en la moció, Roca ha explicat que demanaran també que el Ple es pronunciï explícitament “contra totes aquelles manifestacions que incitin a l’odi contra el col·lectiu LGTBI”. La portaveu s’ha referit expressament a casos com el del bus transfòbic que ha creuat el país darrerament, “escampant un missatge d’odi que a Girona no seria benvingut”. Per això, un dels punts dels acords de la moció és que, en l’exercici de les competències municipals, s’impossibiliti qualsevol acció de propaganda d’odi contra el col·lectiu LGTBI.