Puigdemont culpa l'Estat de no evitar la liquidació del Parc Tecnològic per ''raons polítiques''

Apunta que els diners aportats per la Generalitat no "semblen bons" a Madrid

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha culpat aquest dimecres l'Estat de la possible liquidació del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). Durant la sessió de control al ple del Parlament i en resposta a una pregunta del lñider del PSC, Miquel Iceta, Puigdemont ha acusat el govern espanyol de rebutjar els cinc milions d'euros que afirma que la Generalitat va aportar per evitar la caiguda del Parc. "Sembla que no li són bons els diners", ha etzibat el president. És per això que Puigdemont considera que "l'únic obstacle" per evitar la liquidació "és l'Estat" i ha afirmat que tem que l'actuació del govern espanyol respon a "raons polítiques".
 
Govern i PSC han coincidit a remarcar "la importància cabdal" del Parc per a Girona, el teixit empresarial i el món universitari de les comarques gironines. Però el president de la Generalitat ha volgut ser contundent en explicar les raons que creu que han portat al Parc de la UdG a la situació actual. Segons Puigdemont, el Govern "ha parlat molt i a molt alt nivell" sobre els problemes d'aquest espai i les possibles solucions. "Els ministres saben i coneixen que la Generalitat va dipositar diners, els cinc milions que ens demanaven, davant del notari per evitar la liquidació. És la línia en que treballem amb la Diputació, l'Ajuntament de Girona i la UdG. No ens hem desviat ni un mil·límetre de la unitat d'acció per evitar la liquidació", ha comentat.

En aquest sentit, s'ha preguntat "què ha fallat" en la seqüència dels fets, doncs. I ell mateix ha volgut respondre culpant l'Estat. "Pel que sembla, és que no són diners bon pel govern de Madrid. No sé que més falta fer. Hem posat els diners perquè no hi hagi cap obstacle perquè l'Estat eviti la liquidació", ha dit, tot sentenciant que "tem" que darrere hi hagi "raons polítiques". "Seria molt trist, que malgrat totes les circumstàncies per evitar la liquidació, no acceptin els nostres diners per no donar-nos la raó, aixecar la liquidació, i haver d'admetre que el Parc és viable i que l'únic obstacle és l'Estat", ha conclòs.

Aquestes declaracions les ha fet Puigdemont en resposta a la pregunta que li ha formulat Miquel Iceta. El líder del PSC ha considerat que "és obvi que les coses no han anat bé des del punt de vista de la gestió i que l'Estat no ha posat les coses fàcils", però ha demanat "no resignar-se". I és per això que ha ofert l'ajuda dels socialistes per explorar "totes les possibilitats de seguir actuant per evitar in extremis la liquidació del Parc i, en tot cas, evitar de totes totes el seu desmantellament".