Entra en funcionament un servei d'intermediació a l'Alt Empordà

El punt d'assessorament s'ubica a les oficines del Consell Comarcal

L'Oficina Comarcal d'Habitatge del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ofereix des d'aquest dilluns un servei d'intermediació en aquest àmbit amb l'objectiu d'atendre i assessorar gratuïtament persones amb dificultats per afrontar els deutes i evitar la pèrdua del seu pis. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i la Diputació de Girona han impulsat la iniciativa, amb el suport del Consell i el Col·legi d'Advocats de Figueres. Es tracta del segon centre d'aquestes característiques que s'inaugura a les comarques gironines. El juliol de 2016 se'n va obrir un a la Selva i la previsió és seguir-ne establint en d'altres poblacions. El servei estarà obert al públic en horari de matí de dimarts a divendres.
 
Assessorarà gratuïtament a les persones que tinguin dificultats per afrontar els deutes relacionats amb el seu habitatge habitual. El servei d'intermediació que s'ha inaugurat aquest dilluns a Figueres ajudarà a aquells que tinguin problemes per afrontar aquestes despeses ja siguin derivades de la hipoteca, del lloguer o bé es trobin amb altres situacions que puguin suposar la pèrdua de casa seva. L'objectiu és prevenir situacions d'emergència i de risc d'exclusió social.

El punt d'atenció s'ubica a les actuals oficines d'habitatge del Consell Comarcal i obrirà en horari de matins de dimarts a divendres. Els usuaris s'hauran de sotmetre a una entrevista un cop s'hagi comprovat que compleixen els requisits i se'ls proposaran solucions a través d'un servei d'acompanyament personalitzat.

Pel què fa a la intermediació amb les entitats financeres, s'ha establert una col·laboració amb el serveu Ofideute de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb la particularitat que es podrà ampliar el ventall de possibilitats i proposar la intermediació local en deutes relacionats amb el lloguer de la residència habitual.

Es tracta de la segona oficina d'aquestes característiques que s'obre a les comarques gironines. El juliol de l'any passat l'Agència de l'Habitatge i la Diputació de Girona van inaugurar-ne una a la comarca de la Selva. La previsió és seguir obrint centres a d'altres punts de la demarcació.

La inauguració ha comptat amb la presència del secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala; el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, i el degà del Col·legi d'Advocats de Figueres, Joan Puig.

Tots han remarcat la importància del nou servei. En aquest sentit, Sala ha afirmat que, tot i que hi ha hagut certa reversió en l'economia, "encara hi ha famílies que estan a l'atur i, per tant, tenen dificultats econòmiques". Per això, ha dit, "és important que s'acudeixi a aquest servei quan hi hagi la intuïció que no es podran pagar els rebuts".

Per la seva banda, el vicepresident de l Diputació ha insistit que en matèria d'habitatge calen "actuacions ràpides" i "és per això que es fa necessari l'acompanyament i el suport".

Per tal d'arribar al màxim de ciutadans que ho necessitin, s'han creat diversos documents de difusió, en diferents idiomes i formats, que estaran a disposició dels ajuntaments de la comarca.