ERC reclama a Foment que concreti el calendari per acabar les obres del TAV a Girona

Quim Ayats interpelarà demà al ministre De la Serna

La portaveu del grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca; i el Senador d’ERC a Madrid, Quim Ayats; han celebrat aquest matí una roda de premsa als peus de les obres del Parc Central per anunciar noves accions coordinades en defensa dels interessos de Girona davant dels incompliments d’ADIF amb la ciutat.
 
Maria Mercè Roca ha expressat la seva “total desconfiança respecte els nous compromisos adoptats per ADIF en els darrers dies”, i ha instat al govern de la ciutat a restar amatents i a vetllar per l’execució i pel compliment dels terminis anunciats. La regidora advoca per dur ADIF als tribunals un cop hagin finalitzat les obres, ja que llavors “podrem recopilar tots els incompliments, els que ja sabem i els que hagin pogut sorgir durant l’execució de les darreres actuacions”, i també s’ha referit a que “cal actuar amb rigor i saber primer la base jurídica de la qual disposem per poder guanyar el plet”.
 
Paral·lelament a les accions legals i institucionals, en les quals assegura que “estarem al costat del govern si defensen sense matisos els interessos de Girona davant dels reiterats incompliments de l’Estat”, la regidora ha expressat també que des d’ERC-MES “ens sumarem a les mobilitzacions que decideixin els veïns i veïnes per fer pressió des del carrer”. Per Maria Mercè Roca, “aquesta és una reivindicació que s’ha de fer seva tota la ciutat”.
 
Al seu torn, la cap de l’oposició de l’Ajuntament de Girona ha recordat que ERC-MES va destapar el darrer dels incompliments d’ADIF amb la ciutat, que són les afectacions de les obres del TAV a la xarxa de sanejament. Roca ha insistit que l’informe tècnic deixa molt clar que aquests desperfectes “poden ser un perill per als operaris que realitzen tasques de manteniment i per a la pròpia seguretat ferroviària”, i ha denunciat que a dia d’avui no tenen coneixement que ADIF hagi respòs als requeriments dels tècnics municipals per solucionar aquesta qüestió.
 
Interpel·lació al ministre
 
Per la seva banda, el senador d’ERC Quim Ayats ha anunciat que demà dimarts dia 4 realitzarà una pregunta oral al ministre de Foment, Iñigo de la Serna “perquè es comprometi, en seu parlamentària i de forma pública, al mateix al qual s’ha compromès en privat als despatxos”, en referència al cronograma entregat per ADIF als responsables de l’Ajuntament. En aquest sentit, Ayats li demanarà també per “les garanties del compliment dels compromisos adoptats”, ja que “vista l’experiència, no ens en fiem gens ni d’ADIF ni de cap promesa de l’Estat amb Girona, que les ha vingut incomplint de forma reiterada”.