10 mesos de presó per l'acusat d'intentar violar la dona i amenaçar-la amb un ganivet a Blanes

L'absolen dels delictes d'intent d'agressió i amenaces

L'Audiència de Girona ha condemnat a 10 mesos de presó l'acusat d'intentar violar la dona i amenaçar-la amb un ganivet en un pis a Blanes (Selva) la matinada del 10 d'octubre del 2015. Jose Manuel Arcos s'enfrontava a una pena de 8 anys i mig de presó però el tribunal només l'ha pogut condemnar per un delicte de lesions lleus en l'àmbit domèstic.

Al judici, no van declarar ni l'acusat ni la víctima ni tampoc el germà del processat, que en el moment dels fets era a l'habitatge cuidant cinc criatures menors d'edat.

Per això, l'Audiència l'ha absolt de l'intent d'agressió sexual amb penetració i del delicte d'amenaces. A banda del 10 mesos de presó, Arcos no es podrà apropar a la víctima durant 2 anys i 10 mesos i li prohibeixen portar armes durant 2 anys i 3 mesos.

La sentència considera provat que cap a els quatre de la matinada del 10 d'octubre del 2015 el processat va colpejar la seva parella sentimental en un pis de Blanes i davant cinc nens menors d'edat que, en aquell moment, es trobaven a l'habitatge.

Com a conseqüència dels cops, la dona va patir una ferida al nas per una mossegada, esgarrapades al coll i a l'esquena, excoriacions als malucs i al genoll i un hematoma al nas.

Tot i que la víctima es va acollir a la dispensa per no declarar al judici, el mateix que va fer el germà de l'acusat, el tribunal conclou que hi ha suficients proves per condemnar-lo per un delicte de lesions lleus en l'àmbit domèstic. Segons recull la sentència, perquè els forenses han pogut acreditar les ferides que va patir la dona com a conseqüència de l'agressió i, a més, per la declaració dels agents dels Mossos d'Esquadra que van intervenir en el cas.

"El testimoni inculpatori dels agents és el dels testimonis de referència perquè, a més de relatar el que van veure amb els seus propis ulls, com per exemple els problemes que van tenir per accedir al domicili o les ferides que tenia la perjudicada, l'atribució de delictes ve donada pel que ells els va explicar que havia passat", recull la sentència.

Durant el judici, els agents van explicar que van anar fins al pis després de rebre avís d'una disputa domèstica. Només van poder accedir a l'edifici perquè un veí els va obrir i van sentir crits de dona que deien "està boig, em vol matar". Quan van arribar a la porta de l'habitatge, van insistir tocant el timbre. Finalment, va acabar obrint una dona, la víctima. Segons van detallar, anava completament despullada, tenia la cara ensangonada i diversos hematomes pel cos. La dona va dir que havia estat l'acusat.

Tot i això, el tribunal recull que no poden condemnar Jose Manuel Arcos de l'intent de violació ni de les amenaces perquè els agents, que sí que van comprovar que la dona havia patit lesions, no van ser testimonis directes d'aquestes agressions. "Els agents no els van presenciar i els elements objectius que s'han pogut veure i escoltar al judici no poden demostrar aquestes infraccions", argumenta la sentència.

Per això, la secció quarta de l'Audiència de Girona conclou que "no s'ha acreditat" que l'acusat forcés la víctima a despullar-se i intentés mantenir relacions sexuals amb ella. Tampoc s'ha demostrat que l'amenacés amb matar-la "clavant un ganivet amb violència en una caixa de fusta que hi havia a la cuina de l'habitatge".

Per aquests motius, l'absolen de l'intent d'agressió sexual amb penetració i del delicte d'amenaces. El condemnen a 10 mesos de presó per les lesions en l'àmbit domèstic. A més, no es podrà apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 2 anys i 10 mesos i li prohibeixen portar armes durant 2 anys i 3 mesos. La sentència no es ferma i es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.