Una cadena reobre dos dels hotels que punxaven la llum a Lloret

Alegria Hotels ha pagat els rebuts pendents al consistori

El passat mes de setembre, l'Ajuntament de Lloret de Mar va clausurar quatre hotels per diferents irregularitats. Tots tenien la llum punxada, en algun cas no hi havia ni connexió legal a la xarxa de gas, es devien diners a proveïdors i, fins i tot, el deute en matèria d'impostos i taxes amb el mateix ajuntament superava els 450.000 euros.

Això va provocar imatges que van danyar la marca turística del municipi, amb desenes de turistes carregant maletes per canviar d'hotel a contrarellotge o la policia tancant els hotels a pany i forrellat. Darrera dels quatre hotels hi havia el mateix gestor, l'empresari José Luís Velasco, a qui el consistori reclama ara 3,3 MEUR en multes.

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que han iniciat quatre processos sancionadors ja que darrera dels hotels hi havia diferents entramats de societats. Afirma que seran ferms i que perseguiran poder cobrar les sancions pel mal que va fer aquest empresari al municipi, als treballadors i als clients afectats. En dos dels expedients ha presentat al·legacions i en els altres dos està a punt de finalitzar el procés per presentar-ne.

Dos hotels funcionant i dos en negociació

Aquella imatge, però, contrasta amb la situació actual d'alguns d'aquests hotels. L'empresari Joan Pascual, responsable de la cadena Alegria Hotels, s'ha posat al capdavant de dos dels establiments clausurats al setembre. Un d'ells, l'antic Savoy, obre les portes aquest cap de setmana sota el nom Fenals Mar. L'empresari ha explicat que posar-ho tot al dia ha estat "feixuc" perquè han hagut de fer obres de reforma, fer de nou la connexió de llum i també eixugar tots els deutes amb l'ajuntament per tal d'aconseguir novament la llicència d'activitats. "L'hotel estava molt deixat, hem fet molts esforços per oferir un producte de qualitat", ha manifestat.

Esborrar la petja de Velasco i tornar-se a guanyar la confiança dels operadors turístics també ha estat un altre dels objectius de l'empresa. Pascual també és operador i va ser un dels màxims responsables de reallotjar en d'altres hotels els 1.500 turistes afectats pel tancament dels hotels de Velasco. "Els inicis han estat durs, l'hotel tenia mal nom per tot allò que va passar però som gent que treballem de manera seriosa i ja ens coneixen", manifesta.

L'hotel, situat a la prop de la platja de Fenals, ja està ple per a la Setmana Santa i durant el mes d'abril ja hi ha un 71% d'habitacions reservades. "La tendència és molt bona", assegura.

Alegria Hotels també reobrirà l'antic Mediterranian Sand, rebatejat amb el nom d'hotel Mariner. En aquest cas, la cadena ha comprat l'establiment i la previsió és obrir-lo el 13 d'abril. Com en el cas del Fenals Mar, han hagut de fer un seguit de tràmits per aconseguir donar d'alta subministraments i tenir en regla la llicència.

Pascual també avança que dins dels seus plans està fer-se amb la gestió dels altres dos hotels que Velasco va deixar penjats. "No som els únics interessats però estem en negociacions", apunta.

Una bona notícia per a Lloret

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha celebrat que els hotels tornin a obrir portes i es pugui passar pàgina. Segons afirma, la mala gestió que va protagonitzar Velasco és "anecdòtica" ja que a Lloret hi ha més de 120 hotels. "La gran majoria dels hotelers estan fent esforços per actualitzar instal·lacions i oferir cada cop millors productes", ha manifestat.

A més, Dulsat remarca que l'empresa manté els treballadors que Velasco va deixar penjats. Segons afegeix Pascual, no només han subrogat els contractes d'aquells treballadors fixes discontinus que havien fet temporada a l'antic Savoy i Mediterranian Sand sinó que també han contractat empleats que estaven als dos hotels que encara continuen tancats.