Entra en servei el nou CAP de Platja d'Aro amb una inversió de més de 2,3 MEUR

L'equipament, que obrirà el 3 d'abril, disposa de més de 1.400 metres quadrats distribuïts en dues plantes i 14 consultes

El pròxim 3 d'abril es posarà en funcionament el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Platja d'Aro, que forma part de de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols i gestiona l’Institut Català de la Salut (ICS). El nou centre ha suposat una inversió de més de 2,3 MEUR entre obra i equipament, que ha aportat el Servei Català de la Salut (CatSalut). El nou centre disposa d’una superfície construïda de 1.418,30 m2 distribuïts en dues plantes on hi ha 14 consultes. En aquest centre hi treballaran 5 metges de medicina familiar i comunitària, 1 pediatre i 6 infermeres, a més del personal administratiu i de suport per atendre a una població de 7.981 persones. El nou edifici, situat a l'avinguda de Castell d'Aro, substituirà el CAP que hi havia des dels anys 80 a uns centenars de metres, als baixos d'un edifici del complex Eurocenter.
 
El nou centre disposa de 14 consultes: 3 per a medicina de família, 3 per infermeria, 2 per a pediatria (medicina i infermeria), 5 polivalents i 1 per cirurgia menor i cures complexes i 6 per a l’atenció continuada (5 per atenció ordinària i 1 box de crítics). A més, hi ha una àrea d’admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestuaris, dutxes i lavabos.

El fins ara consultori local de Platja d’Aro, que des dels anys 80 està als baixos d'un edifici del complex Eurocenter i que amb el nou CAP tancarà portes, va atendre l'any passat 29.607 visites de medicina de família, 19.951 d’infermeria d’adults, 3.080 de pediatre i 2.012 d’infermeria de pediatria. A més, es van fer 5.301 extraccions de sang per a analítiques.

El nou CAP està situat en uns terrenys de 2.500 metres quadrats de titularitat municipal on encara hi haurà espai disponible per a futures ampliacions.